VELIK RAZVOJNI ISKORAK INDUSTRIJSKOG PARKA

1134 0

Svi koji su donijeli odluku o investiranju, ako znaju da su se jedna Atlantic grupa i Klimaoprema odlučili za ovu lokaciju, to je već pola puta do njihove konačne odluke da dođu u Novu Gradišku i grade tvornicu u Industrijskom parku – kaže Branko Duvnjak, direktor Klimaopreme

 

NOVA GRADIŠKA, 18. lipnja 2014. – Dvije velike investicije u Industrijskom parku Nova Gradiška i izgradnja do sada dvaju najvećih tvornica, od kojih je jedna u tijeku, a za izgradnju druge sve je pripremljeno, velik su iskorak u njegovom razvoju. Investitori Atlantic grupa i Klimaoprema daju uz to Industrijskom parku jednu novu poduzetničku dimenziju. Radi se o dvije tvrtke koje stalno povećavaju proizvodnju i šire se. Te će dvije tvornice promijeniti izgled Industrijskog parka i svojom veličinom odudarati od već izgrađenih tvornica i objekata. Tako je, naprimjer, tvornica Klimaopreme tri putra veća od najvećeg objekta.

-To je velik poticaj za druge investitore. Svi koji su donijeli odluku o investiranju, ako znaju da su se jedna Atlantic grupa i Klimaoprema odlučili za ovu lokaciju, to je već pola puta do njihove konačne odluke da dođu u Novu Gradišku i grade tvornicu u Industrijskom parku.

Sretan sam što smo potpisali ovaj ugovor i što Klimaoprema kreće s jednom novom stranicom u svojoj povijesti baš u Novoj Gradiški. Dodatno sam zadovoljan što sam iz Nove Gradiške. Ipak presudno za dolazak ovdje je što smo čvrsto naumili investirati i što je realno Industrijski park u Novoj Gradiški je jedna od najboljih lokacija. Prvo tu je prometnica, a drugo uvjeti koje Grad nudi, a to su ponajprije povoljna cijena zemljišta kojeg uz to ima toliko koliko trebate za širenje. Danas naći u Hrvatskoj jednu tako lijepu lokaciju nije baš tako jednostavno. Mnogi se hvale, ali u praksi to malo drukčije izgleda – kazao je Branko Duvnjak, direktor Klimaopreme, prilikom potpisivanja ugovora s gradom Nova Gradiška.

Zadovoljan je i Ivan Sertić, direktor Industrijskog parka. Kaže kako su ove dvije investicije velik iskorak za Industrijski park jer se do sada puno radilo, a malo se toga vidjelo. Svakako da će većem interesu investitora za Industrijski pak doprinijeti izgradnja dijela južne gradske obilaznice od izlaska na autocestu do Industrijskog parka.

-Koncem studenog treba se prema najavama izvođača radova završiti izgradnja tog dijela južne gradske obilaznice. Poklapa se to s završetkom radova na izgradnji tvornice Atlantic grupe i početkom intenzivnih radova na izgradnji tvornice Klimaopreme – kaže gradonačelnik Željko Bigović, ističući pogodnosti koje Grad daje investitorima u oslobađanju komunalne naknade i poreza na tvrtku, te potporu službi gradske uprave i Industrijskog parka investitorima u ishođenju raznih dozvola.

Klima oprema će u prvoj godini proizvodnje zaposliti 50, a uz planirani rast proizvodnje 150 do 200 radnika. Atlantic grupa će u prvoj fazi proizvodnje zaposliti 50, a na kraju 160 radnika.

Treba dodati da je Industrijski park šansa i za novogradiške male poduzetnike koji svojim djelatnostima trebaju biti logistika velikim tvrtkama.

Related Post