Velika pobjeda odbojkašica nad Splićankama

663 0

12. veljače 2011. – Večeras je u Novoj Gradiški odigrana

derbi utamica 17. kola Prve hrvatske odbojkaške lige gdje je ekipa Nove Gradiške nakon sjane igre pobijedila vrlo dobru ekipu Splita 1700 II sa maksimalnih 3:0. U prvi mah izgleda da su naše igračice imale lak posao jer je pobjeda velika, maksimalna, uvjerljiva. No, bilo je teško doći do te pobjede iako su naše odbojkašice tijekom cijele utakmice dominirale, Ali, bilo je u sva tri seta mnogo uzbuđenja, izjednačenja rezultata i naizmjeničnih vodstava. Ukupno čak 26 izjednačenja, 9 u prvom setu, u drugom 6, a u trećem setu čak 11 izjednačenja rezultata. Puno, prepuno uzbuđenja, tako da su gledatelji vidjeli jednu uistinu pravu prvoligašku predstavu, gdje je svaki poen zarađen nakon uporne i žestoke borbe. Što je najvažnije, izborena je pobjeda i to ne nad bilo kime, nego nad jakim Splićankama. Zato veselju na kraju utakmice nije bilo kraja. Veselile su se igračice, ali i gledatelji koji su po običaju ispunili dvoranu. Oni su bili velika podrška igračicama kada je bilo teških trenutaka. A pogledajmo kako je tekla utakmica.

U prvom setu Splićanke su povele s 2:0, zatim i 3:1, da bi naše izjednačile na 3:3. A tada počinje serija izjednačenja, što govori o punoj angažiranosti obje ekipe. Gošće vode s 4:3, naše izjednačuju na 4:4 i vode s 5:4, Splićanke izjednačuju, naše opet vode sa 6:5, gošće izjednačuju na 6:6, to ponavljaju i kod 7:7 i 8:8. Tada Splićanke vode s 9:8, a naše izjednačuju na 9:9, opet gošće vode s 10:9, a naše izjednačuju na 10.10. A tada na 5 uzastopnih servisa Iris Ivaniš i sjajnom igrom u polju postižemo ogromnu razliku od 15:10.

Kada smo mislili da su Splićanke razbijene, i one čine, poput nas nešto ranije seriju od 6:1 i stižu na 16:16! Opet je trebalo početi od početka skupljati poene. Stižemo do 19:16 i 20:17,a tada serijom dobrih servisa Inke Pelin i Kristine Pilaš, te vrlo odgovorne igre u polju, gdje se ističe libero Marina Vidošić akrobatskim obranama suparničkih smečeva, dobivamo rutinski prvi set s 25:20. U drugom setu ponovno Splićanke vode, ali ubrzo, kao i prvom dolazi serija izjednačenja, uglavnom od strane gošći nakon minimalnog vodstva naše ekipe.

Do rezultata 7:7 bilo je čak 5 izjednačenja. A tada se naše nakon prvog tehničkog time-outa odvajaju nakon četvrtog smeča Ivaniš i ubojitih servisa mlade Karle Glasnović, na 10:7. Kasnije ta razlika se kreće od 10:8, na velikih 12:8, pa i na 14:8. Vrijedi istaći da je tada sjajno servirala Kristina Pilaš. Serija se nastavlja, pa nakon faze sjajne igre cijele ekipe dolazimo i do velikih 17:10 i 18:11, pa čak i do ogromnih 23:13. Bila je to rapsodija od igre, sjajne akcije Marine Vidošić u zaistavljanju „bombi“ Splićanki, ali i sjajnih blokova naših igračica na mreži. Vidnu ulogu u pripremama akcija imala je dodavačica Ivana Mlinac, a nebeskim skokovima bombardirale su suparničku obranu Iris Ivaniš, ali i Inka Pelin, pa i Karla Glasnović. Istina, kada su pročitale Splićanke našu Iris i Inku u nekoliko navrata majstorski su ih blokirale na mreži pa smo u dva protekla seta izgubili desetak poena.

No, u drugom setu to nije bilo bitno, jer je superiornost naših igračica bila očita, ali smo od izvrsnih 24:13, i uz set loptu, došli na 24:17. Ipak, set smo dobili sa više nego odličnih 25:17 i poveli s 2:0 u setovima.

Treći set smo stoga puni pouzdanja počeli s 2:0 i 3:1 da bi Splićanke izjednačile na 3:3. Opet, po običaju traje serija izjednačenja do 6:6, a onda opet naše „uzimaju zalet“ i vode s 10:6 i 12:7. Činilo se da je i ovaj set dobiven. Međutim, Splićanke sve učestalije blokiraju naše smečerena mreži i umjesto nas, one poeniraju, pa se lijepa prednost gubi. Nakon serije gošći od čak 6:1 stižu do izjednačenja na 13:13. Trener Runjaš time-outom nastoji zaustaviti zalet Splićanki, ali ne uspijeva, jer gošće prvi put vode u ovom setu s 15:14, pa i 16:14. Ipak naše forsiranom igrom i čvrstom obranom gdje Marina Vidošić, Ivana Mlinac i Inka Pelin dominiraju u zaustavljanju snažnih udaraca Splićanki, a Iris Ivaniš neumorno smečira, uspijevamo čak pet puta (! ) izjednačiti sa 16:16, 17:17, 18:18 i 19:19 na zadnje, jedanaesto izjednačenje, na 20:20. Tada prvi put dolazimo u vodstvo od 21:20, ali sada gošće izjednačuju na 21:21. To kao da je raspalilo naše igračice koje uz ogromnu podršku cijele dvorane postižu u seriji četiri poena i uz zaglušujuće bubnjeve Marija Latata i vođe navijača Srećka Žirovčića i skandiranje svih gledatelja koji su ustali sa sjedišta, Novogradiščanke završavaju i ovaj set pobjedonosno s 25:21.

Veselju nije bilo kraja, čestitke su dolazile sa svih strana, a igračice su držeći se za ruke kolektivno pozdravile razdragane gledatelje. A, sada na kraju možemo reći što nam je na početku susreta iskreno rekao trener Damir Runjaš:“ Danas pobjeđujemo s 3:0“. Bilo je to hrabro jer su Slićanke vrlo dobra ekipa i, što više, do večeras za 5 mjesta bile su bolje plasirana ekipa.

Treneru čestitke za igru naše ekipe, ali i na točnoj prognozi, a našim igračicama od prve do zadnje koje su igrale čestitke na igri, zalaganju i htijenju, te, naravno, na lijepoj i visokoj pobjedi.

 

Stoga, istaknimo njihova imena: Ivana Mlinac, Kristina Pilaš, Iris Ivaniš, Anja Barač, Marina Vidošić, Karla Glasnović, Inka Pelin, malo je u igri bila Helena Šimunović, Darija Banožić i Antonija Mlinac, a u pričuvi su bile:Marija Katarina i Mia Matošević.

 

Sve u svemu, jedna izuzetno vrijedna, bodovno dragocjena, znalački izborena i zaslužena pobjeda novogradiških odbojkašica. Na slici: igračice, trener, predsjednik Vidošić i vođa navijača Žirovčić sretni neposredno nakon večerašnje sjajne pobjede Novogradiščanki nad Splićankama.

 

KLIKNITE NA SLIKU!

Related Post