Veliki uspjeh hrvatske vatrogasne reprezentacije 

917 0

Autor: HVZ

Na Stadionu Z’Dežela u Celju danas je održano svečano zatvaranje 7. međunarodnog vatrogasnog natjecanja i 23. međunarodnog susreta vatrogasne mladeži na kojem je od 17. srpnja sudjelovalo 19 zemalja sudionica, 2410 natjecatelja i 330 sudaca i organizacijskog osoblja.

Hrvatska reprezentacija nastupila je sa 17 natjecateljskih odjeljenja te ostvarila veliki uspjeh osvojivši dva prva mjesta, jedno drugo te dva treća mjesta, a većina ekipa se plasirala u zlatnu skupinu natjecatelja. Ovi rezultati su ujedno i najbolji rezultati koje je Hrvatska postigla u povijesti međunarodnih natjecanja.

Predsjednik Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) Milan Dubravac pohvalio je odlično organizirano natjecanje te čestitao svim natjecateljima.

– Slovenija se trenutno bori s najvećim požarom u svojoj suvremenoj povijesti, ali su slovenski vatrogasci uspjeli organizirati i biti domaćini ovako velikog međunarodnog natjecanja – rekao je direktor Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije Darko But te se zahvalio vatrogascima Gasilske zveze Slovenije i dodao da su za njega svi natjecatelji pobjednici budući su izabrali baviti se ovim plemenitim zanimanjem

– Mnogi vatrogasci su se javili da će nakon završetka natjecanja otići pomoći kolegama u gašenje požara na Krasu – dodao je na kraju Janko Cerkvenik, predsjednik Gasilske zveze Slovenije.

Komentirajući ovaj uspjeh glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je kako je iznimno sretan i ponosan jer je na ovom natjecanju Hrvatska postigla izvrsne rezultate.


“Ovo je povijesni uspjeh hrvatskog vatrogastva na međunarodnom natjecanju i čestitam svima na postignutim rezultatima. Ovo je dokaz da se treninzi, trud i rad isplate te da Hrvatska ima ekipe koje su nam na ponos. Čestitam svima!” rekao je zapovjednik Tucaković.

REZULTATI:

MUŠKI A
5. mjesto – DVD Razljev – VZ Zagrebačke županije
7. mjesto – DVD Deanovec – VZ Zagrebačke županije
12. mjesto – DVD Turnašica – VZ Virovitičko-podravske županije
43. mjesto – DVD Andrilovec – VZ Zagrebačke županije

MUŠKI B
6. mjesto – DVD Mladost Kaštel Sućurac – VZ Splitsko-dalmatinske županije
8. mjesto – DVD Donja Gračenica – VZ Sisačko-moslavačke županije
21. mjesto – DVD Virovitica – VZ Virovitičko-podravske županije


ŽENE A
1. mjesto – DVD Ribnica – VZ Zagrebačke županije
5. mjesto – DVD Palinovec – VZ Međimurske županije

ŽENE B
3. mjesto – DVD Mali Mihaljevec – VZ Međimurske županije
6. mjesto – DVD Mladost Kaštel Sućurac – VZ Splitsko-dalmatinske županije

Profesionalni
1. mjesto – JVP-A Čakovec – VZ Međimurske županije
3. mjesto – JVP-B Varaždin – VZ Varaždinske županije

VATROGASNA MLADEŽ
2. mjesto – DVD Nuštar, mladež ženska – VZ Vukovarsko-srijemske županije
7. mjesto – DVD Ribnica, mladež muška – VZ Zagrebačke županije
9. mjesto – DVD Ostrna, mladež ženska – VZ Zagrebačke županije

 

SPORTSKO NATJECANJE
6. mjesto – SU Žiškovec 

Related Post