VII. MEMORIJALNI KUP „GORAN TRUPINA“

989 0

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška 28. je svibnja organiziran tradicionalni Memorijalni vatrogasni kup “Goran Trupina” – natjecanje ekipa djece i mladeži- u znak sjećanja na

rano preminulog prijatelja, koji je vatrogastvo intenzivno živio (stradao je 2009. god. u prometnoj nesreći).

 

Prije samoga natjecanja, kao i svake godine, na Goranovo ovozemaljsko vječno počivalište položeno je cvijeće, upaljene svijeće i za njegovu dušu upućene su molitve.

 

U dvorištu Vatrogasnoga doma na vježbalištu postrojene su 33 ekipe, ove godine rekordan broj, a poslije intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za preminulog Gorana Trupinu uslijedilo je i službeno otvorenje natjecanja u kategorijama: djeca-muška i ženska te mladež također muška i ženska.

 

Znanje i vještine odmjerile su ekipe slijedećih DVD-a: Bodovljaca, Beravaca, Bilog Briga, Fažane, Feričanaca, Godinjaka, Ljupine, Našica, Nove Gradiške, Nove Kapele-Batrine, Novog Vinodolskog, Magić Male, Vrbja, Vrbove, Velike Kopanice, Slavonskog Kobaša, Seoca, Starih Perkovaca, Sikirevaca, Štivice, Zakorenja, Živike-Pričac. Na ovogodišnjem Memorijalnom kupu sudjelovala je i ekipa DVD-a Jelah kod Tešnja iz BIH.

Okupljenima je dobrodošlicu i ime domaćina poželio predsjednik DVD-a NG Siniša Makovičić, a razgovoru nam, među ostalim, istaknuo:”Cilj nam je ovim Kupom sačuvati sjećanje na našega prijatelja i vatrogasca Gorana Trupinu, a ujedno i promovirati vatrogastvo. Naš DVD obilježava 145. obljetnicu osnutka i djelovanja, a tijekom mjeseca svibnja, koji je mjesec zaštite od požara u RH, upriličili smo niz aktivnosti i sadržaja i upravo je ovaj Kup na neki način i kruna svega toga”.

 

Pozdravne je riječi uputio i Stjepan Županić, zapovjednik Vatrogasne zajednice BPŽ te, među ostalim naglasio:”Svi zajedno na jedan human i častan način, kada je u pitanju vatrogastvo, a prije svega veliko prijateljstvo, ovim Memorijalnim kupom odajemo počast i sjećamo se našeg Gorana Trupine. I čestitam DVD-u NG na ovom Kupu, koji je još jedan dokaz ljudskosti i povezanosti nas vatrogasaca. Zahvaljujem i Goranovoj obitelji što je dozvolila da se Kup održava pod njegovim imenom. Upravo su djeca i mladež i poruka i jamstvo da će ta humanost kojoj ih sada učimo ostati u njima živa tijekom cijelog njihova života”.

 

VII.Memorijalni kup “Goran Trupina” službeno je otvorio Davor Vlaović, saborski zastupnik te nam istaknuo slijedeće:”Prije svega želim čestitati DVD-u Nova Gradiška na sjajnoj organizaciji Kupa, hvala obitelji i roditeljima pokojnog Gorana Trupine što su dozvolili da se na ovaj način održi sjećanje na njihovog prijatelja. Vatrogastvo jest prijateljstvo, tu je mnoštvo djece i vatrogasne mladeži, djeca se ovdje uče vatrogasnim vještinama, ali i nekim općeljudskim vrijednostima. Tako i kroz ovakva natjecanja stvaramo jednu generaciju koja će znati cijeniti imovinu i prijatelja, koji će kroz vatrogastvo činiti dobra djela, a na taj način stvoriti bolju i ljepšu Hrvatsku. Svake godine sudjeluje sve više ekipa i doista me raduje da se sve više mladih uključuje u vatrogastvo”. VII.Memorijalni kup “Goran Trupina” odvijao se pod budnim okom 11 sudaca; glavni sudac za ekipe mladeži bio je Željko Stević, a za ekipe djece Antun Tot. Natjecanje je i ove godine uspješno vodio Marko Derežanin.

 

Evo i rezultata: u kategoriji djeca – muška: 1. DVD Vrbova; 2. DVD Nova Gradiška; 3. DVD Našice

 

U kategoriji djeca-ženska: 1. DVD Slavonski Kobaš; 2. DVD Nova Gradiška; 3. Godinjak

 

U kategorji mladež-muška: 1. San Marino-Novi Vinodolski; 2. DVD Beravci; 3. DVD Bodovaljci

 

U kategoriji mladež-ženska: 1. DVD Feričanci; 2. San Marino-Novi Vinodolski; 3. DVD Nova Gradiška

 

Tekst: I. Herceg, FOTO I.H. i Matej Houdek

Related Post