VINKO GRGIĆ NAKON IZBORA ZA PREDSJEDNIKA SDP-a

1353 0

Želim da se svi članovi stranke posvete radu u onom omjeru koji mogu, što se tiče njihovog slobodnog vremena, znanja i napretka. Da rade, maksimalno poštuju stranku i da maksimalno poštuju rad

iz kojeg će nastati uspjeh – kazao je Vinko Grgić

 

NOVA GRADIŠKA, 21. listopad 2013. – Nakon izbora za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška novi predsjednik Vinko Grgić obratio se okupljenim članovima, zahvalio im na ukazanom povjerenju i osvrnuo se na stanje u stranci i govorio o smjernicama svog rada i rada gradske organizacije.

 

Zajedništvo

 

Drago mi je da smo demokratskim putem, drugim po redu, izabrali kandidate, da su na izbore izašli svi koji su to htjeli, a izbori prošli na demokratski način. Sretan sam zbog svog rezultata, a zahvaljujem i kolegi Mateši zbog njegovog korektnog nastupa tijekom kampanje. Nismo imali nikakvih sukoba. Dapače, svatko je imao pravo da pokaže ono što želi i pokaže svoje planove i programe. Mi nismo neprijatelji, mi smo jedna stranka.

 

Podrška

 

Zahvaljujem se svojim glasačima koji su mi dali podršku jer mi je ona bila jako bitna s obzirom da smo u prethodnom razdoblju, prije nekoliko mjeseci, imali lokalne izbore i da me stranka kandidirala i postavila kao kandidata za gradonačelnika. Bez obzira koliko smo tijesno izgubili, ruku na srce izgubili smo i na neki način postali gubitnici pa se poslije postavlja pitanje kako dalje. Prošlo je od izbora više od četiri mjeseca i danas mi je izuzetno mi je drago zbog podrške ovolikog broja glasača koji su danas izašli na izbore. Posao koji sam radio zajedno sa svima u kampanji na prethodnim izborima, danas se potvrdio podrškom koju sam dobio. Nisam ostao bez podrške što moj najveći dobitak u cijeloj ovoj izbornoj priči. To znači, da ono što smo radili nije bilo krivo. Imamo pouku da možemo samo nastavit bilje, jače i kvalitetnije.

 

Rješavanje unutar stranačkih pitanja

 

Što se tiče same stranke, koja broji preko 160 članova, moramo reći da unazad godinu i pol dana neke stvari nisu funkcionirale. Bilo je razmimoilaženja u djelovanju, u razmišljanju i formiranju određenih stvari koje nisu bile dobre za stranku. Javnost je na neki način stekla utisak da nismo svi složni kao što trebamo biti, a što se očekuje od stranke na vlasti.

Prvi moj zadatak će biti rješavanje unutar stranačkih pitanja. Ja kao demokrat moram poštivati, ne samo svoju volju kao predsjednik, već volju većine.To je demokracija. Bolji sustav ne poznajemo. Demokracija znači pedeset plus jedan. Uvijek ću gledati članstvo u svim svojim odlukama i priklonit ću se odlukama većine. Sve stvari moramo riješiti ovdje, a da se ne moramo slagat u svemu, jer nije ni uredu da imamo jedinstveno mišljenje u svemu. Moramo poštivati svako mišljenje i svaki stav i ovdje donijeti odluke, a ne vani, na cesti, na radiju, na televiziji i portalima. Ovdje se mora donijeti konačnu odluku. Tada ćemo biti ono što želimo a to je da nastavimo dalje, da radimo i da se pripremamo, kako za parlamentarne, tako i za lokalne izbore kada budu bili.

 

Zahvala bivšem predsjedniku

 

Zahvaljujem se svojim prethodnicima na čelu sa Franjom Kikićem za koga mogu reći samo pohvale. Njegovo funkcioniranje i njegov rad bili su vrlo profesionalni i vrlo korektni. Mislim da nitko nije imao ništa protiv njegovog rada. Dapače, on je iz moralnog razloga napustio mjesto predsjednika iako je po meni trebao ostati i dalje. Neuspjeh na izborima je takav da je jednostavno podnio račune cijeloj stranci i mi smo to prihvatili što je opet jedan odraz demokracije, demokracije društva, demokracije mišljenja i demokracije stranke.

Još jednom se svima zahvaljujem onima koji su glasali za mene ali i stranačkim kolegama koji nisu. Nadam se da ću ih uvjerit u moj rad koji je otvoren prema svima, što nije samo floskula.

 

Radom do uspjeha

 

Moramo međutim razjasniti dvije stvari. Postoje simpatizeri i postoje članovi stranke.I jedni i drugi su dobri za nas i podržavaju nas.Samo onaj tko je u stranci mora još dodatno raditi i biti dio te stranke ali kroz rad, ne kroz simpatiju koju gaji. Želim da se svi članovi stranke posvete radu u onom omjeru koji mogu, što se tiče njihovog slobodnog vremena, znanja i napretka. Da rade, maksimalno poštuju stranku i da maksimalno poštuju rad iz kojeg će nastati uspjeh. Rad je vijek pozitivna stvar i pozitivna vrlina koja na kraju biva nagrađena. Nikad se nisam razočarao u rad.

Related Post

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 14/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2013. – U povodu Majčinog dana i Dana obitelji sinoć je Forum žena Gradske organizacije SDP-a…