„VINKOVO“ – POLICIJA PIJANIM VOZAČIMA NEĆE GLEDATI KROZ PRSTE

928 0

NOVA GRADIŠKA, 21. siječanj 2O11. – Policijski službenici će i ove

godine u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama, na području policijske uprave provoditi preventivno – represivnu aktivnost u prometu. Pretpostavlja se da bi mogućnosti održavanja proslava, vezano uz blagoslov vinograda mogle biti povećane, jer je blagdan Sv. Vinka u subotu (22. siječnja). Temeljem iskustva policije od ranije, očekuje se i povećan broj sudionika u cestovnom prometu, posebno onih pod utjecajem alkohola.

 

Iako je prema statističkim pokazateljima za prošlu godinu evidentiran pad ukupnog broja prometnih nesreća za 17,54 % (2010.-2009. godina), ali i prisutnost alkohola kod sudionika/vozača u prometnim nesrećama za 26,99 %, prometni policajci će biti konstantno na terenu, te teške prekršaje kao što je vožnja u pijanom stanju, neće tolerirati.

 

 

Cilj ove akcije je održavanje postojećeg povoljnog stanja i daljnjeg povećanja sigurnosti u cestovnom prometu, te suzbijanje svih oblika rizičnog ponašanja u prometu. Akcija ja usmjerena prije svega na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, droga ili čine druge teške prekršaje u prometu koji su uzročnici prometnih nesreća, kao što je prekoračenje dozvoljenih brzina kretanja, pretjecanje, oduzimanje prednosti prolaska, teške tehničke neispravnosti vozila i sl.

 

 

Related Post