Sbplus – ZBOG GLASA MARKOVIĆU DR. DAMIR JAPUNDŽIĆ DOBIVA NOGU IZ ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA?

1509 0

Autor Jerko Zovak

Nije hrvatski nogomet jad i čemer, kakav bi tek mogao postati. Ako ne ide – daj još ljudi!

Sukladno toj, navodno ruskoj, poslovici, od posljednje Izborne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (17.12.2010.), poslodavci Igora Štimca (Reno Sinovčić, Jako Andabak idr.) intenzivno su radili na

sanaciji štete nastale izbornim porazom njihova pulena. Naime, ta ekipa je bila duboko uvjerena kako će u 2011. godinu zakoračiti kao novi vlasnici hrvatskog nogometa – u cijelosti. Bez uplate i jedne kuna za dionice. I bi, da zastupnik ŽNS Brodsko posavske županije dr. Damir Japundžić, nije bio pošten i glasao sukladno odluci tog tijela (12:2) – za Vlatka Markovića.

 

Nas, kao lokalni informativni medij (ako se takvima smatrati smijemo) ne bi previše interesiralo čiji klan će okupirati najvažniju sporednu stvar i u Hrvatskoj – Rene Sinovčića ili Zdravka Mamića, kada u te suspektne rabote ne bi, do lakata, bili umočeni i naši lokalni poslovno-nogometni lideri, odmetnici Županijskog nogometnog saveza, Zdravko Sočković i Nikica Stevanović. Naime, kao što je poznato, oni su, suprotno legitimnoj volji 101 nogometnog kluba, izraženoj odlukom Izvršnog odbora ŽNS, tijekom izbora za predsjednika HNS-a, glasali za Igora Štimca. Kako, zbog Štimčeva ne izbora, nisu propale samo Renine i Štimčeve nego i Zdravine poslovne ambicije, potonji je zdušno pristupio čišćenju neposlušnika iz vodstva Županijskog nogometnog saveza.

 

Dakle, umjesto da župljani (Sočković i Stevanović) promptno budu autirani iz svih rukovodnih tijela, jer su postupali sukladno osobnim i partikularnim interesima Sinovčićevog klana, a ne sukladno volji svoje izborne baze, ovi šampioni će, u utorak 25. siječnja, iz tijela Županijskog nogometnog saveza protjerati, odnosno učiniti irelevantnim, dugogodišnjeg poštenog sportskog radnika dr. Damira Japundžića i njemu slične. Onog Japundžića koji je poštivao odluke svoje baze i glasao sukladno njenoj volji. Legalisti će biti izbačeni, a samovoljni egoisti ubačeni u tijela koja će odlučivati na izvanrednoj Skupštin(i)e HNS-a. Skupštini koja će, sukladno Statutu HNS, biti sazvana za mjesec dana, na zahtjev 23 pripadnika Sinovčićevog gubitničkog klana, kojem, ponavljam, pripadaju i „naši” Sočković i Stevanović.

Damir Japundžić  i  Zdravko Sočković

 

Ali to nije kraj perverzije koja će se desiti. Ne samo da neće biti izbačeni iz rukovodnih tijela ŽNS, Sočković i Stevanović će postati neprikosnovene vođe tog Saveza. Naime, Sočković će ovom najvećom i najpopularnijom udrugom građana na ovim prostorima i jednom od najvećih u Hrvatskoj, potpuno ovladati 25. siječnja, tako što će Nikicu Stevanovića postaviti za predsjednika ŽNS-a. Umjesto izbacivanja iz Udruge ili njenih tijela, Stevanović će bit postavljen na njeno čelo. Tako će isti čovjek, pored brodskog HDZ-a i županijske Zajednice športskih udruga i saveza, voditi i najveću članicu te Zajednica – onu nogometnu. Mašala. A mogao je biti superioran vođa na časnom mjestu da nije postao inferioran sljedbenik nečasnog vođe.

 

Mogla bi se proglasiti nepristojnom tvrdnja kako će netko, iz osobnih i političkih interesa, biti postavljan na čelno mjesto u Udruzi građana, kada za to ne bi postojali očiti dokazi – broj političkih čelnika u vodstvu Udruge i njihova političko-klanovska pripadnost. Predsjednici Županijskog i slavonskobrodskog odbora HDZ-a su notorni Zdravko Sočković i Nikica Stevanović. Konkretnu pomoć, i u ovoj oblasti, pružiti će im koalicijski partner, član IO ŽNS, dožupan Brodsko posavske županije, Davor Vlaović (HSS), kako nam reče – ako se o tome, on i Sočković, politički dogovore. Iako, provjerili smo, drugi politički koalicijski partner, Sočkovićeva Perkovčanka i uvažena dožupanica Ružica Vidaković (HSLS) neće biti uključena u ove marifetluke. Temeljem informacija dobivenih od stručnih službi Županijskog i Hrvatskog nogometnog saveza te od članova IO ŽNS i drugih medija; temeljem razgovora s dosadašnjim (nazovi)predsjednikom ŽNS prof. Matom Kokanović (HDZ), još jednim Sočkovićevim čovjekom za jednokratnu upotrebu, koji je pilatski ostao samozatajan i bez ozbiljnijeg komentara o predstojećim izborima; temeljem indikativnog (iako obećanog) ne javljanja na telefon višenamjenskog Sočkovićevog čovjeka i budućeg predsjednika ŽNS-a, dr. Nikice Stevanovića, može se zaključiti – nije hrvatski nogomet takav jad i čemer, kakav bi tek mogao postati. (sbplus)

Related Post

Pet golova Ivana Blaževića

Autor - 09/11/2010 0
8. studeni 2010. – Večeras su nogometaši MNK NG Unitas odigrali prvenstvenu utakmicu 6. kola 2. Hrvatske malonogometne lige, skupina…

Promjene termina juniorskog Kupa

Autor - 23/08/2010 0
NOVA GRADIŠKA 23. kolovoza. 2010. – Odigravanjem zaostale utakmice Sloboda – Slaven kompletirano je 2.kolo juniorskog kupa u organizaciji Nogometnog središta…