Sjajni pogodak Lukšića i poraz u Ludbregu

1424 0

7. studeni 2010. – Nogometaši Mladosti imali su teško gostovanje u Ludbregu u 14. kolu Treće hrvatske nogometne lige, Istok. Nažalost, nakon serije uspješnih igara i sjajnog plasmana gdje su Cerničani kao nikada do sada vodeća momčad ovog visokog natjecanja, doživjeli su poraz od 1:2 na gostovanju, ali uz brojne komplimente za igru. Trener Dinko Terzić nam je u superlativima govorio o ambijentu, prekrasnom novom objektu kojeg se nebi postidjeli ni prvoligaši, o srdačnosti i prijemu od domaćina, te popunjenih tribina sa više od 400 gledatelja. Posebno ga je ugodno iznenadilo da Radio Ludbreg vrši izravni prijenos sa utakmice, povremenim izravnim javljanjima reportera u eter, što smo mi nekada imali i na našem radiju, ali je voljom nekih ta lijepa praksa ukinuta, čime se smanjio publicitet i zanimanje za naša lokalna natjecanja i adekvatno tome i dolazak publike. To se u Ludbregu stalno radi i svaka utakmica je doživljaj.To je, dakle, ta lijepa strana gostovanja Cerničana. Kako tvrdi trener Terzić nije nezadovljan i igrom svoje momčadi. Tim više, što je nastupio bez dva izuzetno važna dva standardna igrača kapetana Jurakovića i Mateja Vlaovića, pa se taj hendikep jako osjetio. Međutim, prva dva pogotka koja su postignuta bila su prava remek djela i majstorstvo izvođača. Mladost je u 33. minuti igre povela prekrasnim golom Ivice Lukšića, koji je iz slobodnog udarca sa oko 25-30 metara pogodio snažnim šutom sam spoj vratnice i grede, kako se to u sportskom žargonu kaže „u devedest, u same rašlje“. Taj prekrasni gol i vodstvo Mladost je držala sve do 42. minute kada su se domaćini u pravom smislu riječi „revanširali“ jer je i njihov igrač, također iz slobodnog udarca, postigao reprizu Lukšićevog gola, zabivši loptu „u devedeset“, tako da Marko Kao nije imao mogućnost intervenirati, pa su domaćini izjednačili na 1:1, što je i bio rezultat poluvremena. U nastavku obje momčadi nastavile su i dalje igrati vrlo dobro, napadački, otvoreno, tako da je uz sjajni ambijent i prekrasno vrijeme, bio pravi užitak gledati tu utakmicu. Nažaost, po Cerničane, Podravina je postigla još jedan gol, iako bi po igri, zalaganju, borbenosti i htijenju neodlučni rezultat bio najpravedniji. Nezgoda je jedino što je kreator igre Cerničana Mile Pavelić dobio treći žuti karton pa neće moći igrati u nedjelju protiv Koprivnice, ali se vraćaju Juraković i Matej Vlaović. Međutim, trener Terzić zadovoljan je igrom i odnosom svojih igrača jer su igrali protiv zaista vrlo dobre momčadi koja je treća na prvenstvenoj tablici. Taj poraz Mladosti nije ipak ugrozio plasman Cerničana jer su oni i dalje vodeći, ali je šteta jedino što je narušio nevjerojatno veliki niz nepobjedivosti Mladosti u jesenskom dijelu prvenstva.

 

Prisjetimo se toga niza pobjeda u zadnjih mjesec dana: Slatina 3:0, Križevci 2:1 na gostovanju, Nedelišće 4:1, u Đakovu na gostovanju 3:0, protiv Bjelovara 1:0 i sada minimalni poraz u Ludbergu. Predstoji važna utakmica u nedjelju u 14 sati protiv Koprivnice koju Cerničani, kako tvrdi trener Dinko Terzić, svakako žele, mogu i moraju dobiti kako bi jesen okončali na sjajnom i do sada nezabilježenom prvom mjestu, kao lider jeseni i najbolja momčad Treće hrvatske nogometne lige, Istok. Cerničani to mogu i sigurno će i postići uz podršku svoje brojne i objektivne publike koja dođe uvijek u velikom broju i znatno pomogne nastojanjima igrača i momčadi na terenu.

 

foto novagra.hr

Related Post

Tri memorijalna turnira istovremeno

Autor - 20/07/2010 0
NOVA GRADIŠKA, 20. srpnja 2010.  – Tri tradicionalna nogometna memorijalna turnira na području novogradiškog kraja održat će se istovremeno ovog vikenda. Teško…