Više od stotinu čitača u Okučanima će jedanaesti puta danonoćno čitati Bibliju

439 0

Autor Milorad Oršulić Mican

OKUČANI, 16. veljače 2021. – Pod geslom: “Riječi tvoje Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života vječnoga” (Iv 6,63c; 68c), vjernici župe sv. Vida iz Okučana će na jedan od najljepših načina započeti Korizmu.
Naime, u župnoj crkvi će se na Pepelnicu – Čistu srijedu, nakon sv. Mise i obreda pepeljanja započeti danonoćno čitanje Biblije. Biblijsko bdijenje će trajati u vremenu od 17. do 21. veljače.
Dovršetak čitanja Biblije – sv. Pisma oglasit će zvona, a potom će se služiti sv. Misa zahvalnica.
Ovo je jedanaesti puta, kako će se svakih pola sata izmjenjivati čitači, na simboličan način predajući bijeli šal koji se čitaču se stavlja oko vrata. Još ima nešto slobodnih mjesta za čitanje, dok su liste dežurstva, koje traje po četiri sata, odavno popunjene. U čitanju će sudjelovati preko stotinu čitača: čitači misnih čitanja – lektori, časne sestre, krizmanici i ostali vjernici. Neki su odlučili i po nekoliko puta čitati u tijeku ovog vremenskog razdoblja.
Svakako da će se, za vrijeme četiri dana i četiri noći, koliko će trajati čitanje, poštivati sve epidemiološke mjere.
Čitanje će započeti okučanski župnik fra Mario Radman s knjigom „Postanka“ i završiti s knjigom „Otkrivenja“.
Na ulazu u crkvu, već neko vrijeme stoji veliki natpis: U OVOJ SE CRKVI DANONOĆNO ČITA BIBLIJA OD 17. – 21. 02. 2021., a ispred oltara će biti upriličena svojevrsna izložba Biblija na različitim jezicima.

Related Post