VRO „OLUJA“: Vijenci, svijeće i molitva za poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika

985 0

NOVA GRADIŠKA, 5. kolovoza 2019. – Tradicionalno, u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas je, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste dr. Franje Tuđmana, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom odana počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku.

Učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni Ivanom Trupina i Borislavom Vidošićem, zamjenicima gradonačelnika Vinka Grgića, Brodsko-posavske županije predvođeni Željkom Burazovićem, Policijske uprave brodsko-posavske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ratnih postrojba koje su branile Novu Gradišku na novogradiškoj bojišnici, ustanova i udruga civilnog društva.

Odana je počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, a potom i svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja” u kojoj su oslobođena okupirana područja, u akciji koja je značila kraj rata i bila početak novog razdoblja u povijesti domovine nam Hrvatske.

Obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljeno je u Cerniku i na Strmcu pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Cernik Nositelj organizacije je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška. Sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje bila je u župnoj crkvi s. Petra Apostola, a na izletištu Strmac u održan je prigodan kulturno-umjetnički program, domjenak i druženje.

VRO „OLUJA“ – Kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, spomen i zahvalu svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj i Kninu koji je na taj dan oslobodila Hrvatska vojska u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.
Oluja“ je bila veličanstvena vojno-redarstvena operacija koja je donijela dugo očekivani mir našoj Domovini i simbol je pobjede u Domovinskom ratu.
Jedan je to od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada je blistavom vojnom pobjedom oslobođeno okupirano područje i okrunjena borba za slobodu i neovisnost Domovine nam Hrvatske koja je započela novo, mirnodopsko razdoblje i demokratski razvoj našeg društvu.

Related Post