VUKOVI PUNI ODLIČJA

820 0

Natjecatelji Taekwondo kluba Vukovi iz Nove Gradiške imali su tijekom prosinca dva vrlo značajna prvenstvena susreta na državnoj razini. Najprije su nastupili u Rijeci početkom mjeseca na državnom kadetskom prvenstvu u organizaciji

Hrvatskog taekwondo saveza. Natjecali su se Mislav Pastulović u kategoriji do 41 kilogram i Teo Kanđera u kategoriji do 45 kilograma. Oba su u prvom kolu imali suparnike nositelje crnih pojaseva, koje su, osobito Pastulović, nakon nadmoćne borbe zasluženo pobijedili. U drugom kolu, nažalost, Mislav gubi borbu, a Teo Kanđera u ekshibicijskoj borbi pobijeđuje svoga suparnika i plasira se u treće kolo. Bila je to borba za brončanu medalju koju nakon superiorne borbe i osvaja. Izgubio je u finalu, ali pošto mu je to bila prvo sudjelovanje na državnom prvenstvu velik je to uspjeh.

 

Polovicom prosinca nastupili su na državnom prvenstvu u Sutinskim vrelima gdje su borci Vukova postigli sjajne rezultate na turniru Kralj Tomislav za mladež. Novogradiščani su nastupili sa 21 natjecateljem i osvojili su čak 16 medalje, 2 zlata, 7 srebrnih i 7 brončanih, te pehar kao druga najuspješnija momčad na turniru. Posebno je oduševila mlada Novogradiščanka Barbara Pavković koja je u velikom stilu osvojila zlatnu medalju u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Zlatnu medalju osvojila je Barbara Pavković, a u muškoj konkurenciji također veliki borac Filip Pavlinek. Srebrne medalje primili su: Luka Bušić, Lovorka Ratković, Dorijan Turčić, Mihael Glavaš, Stjepan Matokanović, Robert Jung i Patricija Hola, dok su osvajanjem trećeg mjesta, brončane medalje primili: Luka Mesec, Lora Đurić, Hana Ratković, Rene Kumić, Klara Žakić, Rubina Hola i Larisa Gubić.

Uspjeh za ovaj i druge zapažene rezultate tijekom godine zaslužan je trener Javorović koji s ponosom ističe da je to osamdeseta medalja koju su u ovoj kalendarskoj godini osvojili Vukovi. Među tim obiljem medalja dva su prvaka Slavonije i Baranje, seniorskog teškaša Andrije Mihaljevića (+80 kg) i mlađeg kadeta Tina Katalenca (-47kg). Sa tog regionalnog natjecanja skupilo se još 12 srebrnih i brončanih medalja. Na humanitarnom rutniru Jastreb open u Sutinskim vrelima prije cca 2 mjeseca osvojeno je 5 medalja: Tin Katalenac – mlađi kadeti (- 51 kg) srebro, Dario Ograjšek, kadeti (- 61 kg) srebro, Krešimir Marković kadeti (+65 kg) srebro, Mihovil Pastulović kadeti (- 37 kg) bronca, te Tomislav Gazica – juniori (- 68 kg) bronca. Zatim, 8. susret prijateljstva u Slav. Brodu gdje je osvojeno 14 medalja, a Martina Rakitić, Tin Katalenac i Teo Kanđera osvajaju zlatne medalje kao pobjednici u svojim kategorijama, pa nastup na Bjelovarskom turniru Tomislav Gazica i Dario Ograjšek vraćaju se sa dvije bronce, te slijedi Kondor open, a da ne govorimo o Croatia openu A međunarodne klase…Bilo je 11 nastupa tijekom godine. Međutim, moramo usput još jednom spomenuti najnoviji Kanđerin uspjeh u Rijeci, bronca, na državnom kadetskom prvenstvu (-45 kg), te dva zlata Barbare Pavković i Filipa Pavlineka, 7 srebra i 7 bronci iz Sutinskih vrela itd. Sve u svemu, jedna vrlo uspješna godina novogradiških tekvandaša, čak što više, rekli bi, najuspješnija u proteklih četiri godine uspješnog rada.

 

Related Post

MLADI NA DJELU

Autor - 29/10/2012 0
Udruga gluhih i nagluhih započela je sredinom kolovoza s provođenjem projekta ”Best practices for inclusive society” (Najbolje prakse za uključivo…