ZADOVOLJSTVO NA SKUPŠTINI ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE: Napokon dobili sredstva s kojima mogu provoditi aktivnosti

1476 0

Autor Franjo Samardžić

Foto: I. Herceg

NOVA GRADIŠKA, 10. ožujka 2018. – Nije nedostajalo zadovoljstva na sinoć održanoj redovnoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška, a ni zahvale gradskom vodstvu i Gradskom vijeću što je u gradski proračun kao stavku uvrštena tehnička kultura. Radi se, kako je kazao predsjednik Velimir Vuković, o lijepim sredstvima koja udrugama iz oblasti tehničke kulture jamče godišnje aktivnosti.

U prošloj godini iz gradskog proračuna za tehničku kulturu izdvojeno je 70.000 kuna. Doda li se tome 20.000 kuna iz županijskog proračuna i 12.000 kuna od županijske Zajednice tehničke kulture novogradiška Zajednica tehničke kulture raspolagala je u 2017. godini sa 102.000 kuna. Grad Nova Gradiška je za 2018. godinu u proračunu povećao sredstva za 10 posto pa ona iznose 77.000 kuna.

Ukazano je međutim i na probleme koji prate rad. Ponajprije cilj je podmladiti Zajednicu i što više učenika i mlađih ljudi uključiti u rad udruga. Smatraju da im treba prostor veličine jedne školske učionice u kojoj bi svaki dan u tjednu jedna od udruga imala svoje aktivnosti i prezentirala svoj rad. Branko Miletić, predsjednik Zrakoplovnog kluba modelara i maketara, ukazao je na potrebu prostora (livade) bez kojeg klub nema uvjeta za rad. Ni na ovoj skupštini nije izostala rasprava o položaju tehničke kulture u osnovnim školama koju je potaknuo Tihomir Batalo. Zbog samo jednog školskog sata tjedno, smatraju, da Zajednice tehničke kulture, gradske i županijska, te pedagozi tehničke kulture trebaju ponovo ukazati na problem.

Sanja Muller-Zoričić, ravnateljice Elektortehničke i ekonomske škole, zahvalila je Zajednici tehničke kulture na suradnji, pomoći kod pokretanja školskog radija i održavanju radionica. Smatra da aktivnosti treba dići na još viši nivo i animirati učenike jer je to u zajedničkom interesu.

Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić čestitao je na uspješnom radu i obećao daljnju potporu Grada, te im zaželio da u rad uključe što više djece i, kako namjeravaju, podmlade udruge i cijelu Zajednicu tehničke kulture.

Nakon što je predsjednik Velimir Vuković obrazložio izvješća o radu u 2017. godini, a predstavnici udruga informirali o svojim aktivnostima Skupština je usvojila izvješća, te plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

Related Post