ZAJEDNO: Sve političke stranke za Sveučilište u Slavonskom Brodu

1031 0

Autor bpz.hr

 Slavonski Brod 5.ožujka 2018. Rješenje  Ustavnog suda Republike Hrvatske kojim se potvrdilo da je Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu donesen u skladu sa zakonima Republike Hrvatske te da je i dalje na snazi bila je glavna tema današnjeg sastanka gradonačelnika Mirka Duspare, župana Danijela Marušića, privremenog rektora Sveučilišta   Roberta Lujića,  zastupnika u Hrvatskom saboru kao i predstavnika svih političkih stranaka koje djeluju na području Brodsko-posavske županije.

 

Kakao je rečeno na današnjem sastanku, nakon donošenja ovakvog Rješenja čeka se odluka Senata o izdvajanju izdvajanje brodskih sastavnica iz Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Time bi sastavnice, koje su još prije dvije godine podržale model integriranog sveučilišta i donijele Odluke o izdvajanju, napokon postale sastavnice Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

 

Bez obzira na stranačku pripadnost i političku orijentaciju, potrebno je dati konkretan doprinos osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu oko  čega su složni svi sudionici današnjeg sastanka u Gradskoj upravi. Zaključeno je kako će svi dionici ovog procesa svojim aktivnostima, zalaganjem i konkretnim mjerama doprinijeti što bržoj realizaciji Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Related Post

Kino: CYRANO – SRIJEDA, 9. 3. U 19:30

Autor - 03/03/2022 0
IZVORNO IME: Cyrano REDATELJ: Joe Wright ŽANR: drama ULOGE:  Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Bashir Salahuddin, Ben Mendelsohn TRAJANJE FILMA: 124 min   GODINA: 2022.  DRŽAVA: SAD…