ZAPLIJENJENO OKO 16 KG MARIHUANE

1094 0

SLAVONSKI BROD – Dana 16. siječnja, oko 3.20 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u zajedničkoj redovitoj graničnoj kontroli policije i carine, između ostalih kontroliran je osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka i 40-godišnjak nad kojim su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela iz kriminaliteta droga.

Naime, pregledom vozila pripadnici Područje jedinice Službe za mobilne jedinice Vukovar  su u prtljažnom prostoru i ispod tapecirunga uočili pakete oblijepljene PVC folijom, posumnjavši u drogu.

Daljnjim zajedničkim radom policije i carine, sumnje su potvrđene, obzirom da je temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, u pretrazi vozila, kojim se koristio osumnjičeni (državljanin Republike Hrvatske), u prtljažniku vozila (prostoru za rezervni kotač) i braniku vozila,  pronađeno 15 paketa umotanih u PVC foliju, ukupne težine 15.817.32 grama marihuane.

Policijski službenici će danas, 40-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Related Post