Završila ovogodišnja hodočašća i mise na Gospinom polju

1881 0

U nedjelju, 30. listopada, završila su ovogodišnja

organizirana hodočašća i svete mise na Gospinom polju iznad Bilog Briga, u župi Vrbova. Od početka svbinja, pa do spomenutog datuma, svake nedjelje u ovom malom prošteništu, u srcu prirode, slavljene su svete mise, prije kojih su se hodočasnici mogli ispovijetai i zajednički moliti krunicu. Gotovo pola godine nedjeljom se ovdje marijanski vjernički puk okupljao, molio od Gospe milosti ili joj zahvaljivao za već primljene. Od ove godine put od Bilog Briga do Gospinog polja dobio ima i električnu rasvjetu.

 

 

Ima vjernika iz vrbovačke i susjednih župa koji ni jednu misu kroz proteklih 6 mjeseci nisu propustili. Svaka bi završila pjesmom o Gospinom polju i stihovima:” Kroz stoljeća mnoga, donosimo tebi molitve i prošnje, brige i nevolje. Od Dubovca drevnog, pa do naših dana milost t’va se slijeva na Gospino polje.” Posljednje nedjelje listopada, sveta misa je završila pučkom pjesmom “Majko Božja u polju, moli se za nas, mi smo tvoja dječica, blagoslovi nas. Mi ti ruke pružamo, srcem te pozdravljamo:”Zbogom, zbogom, zbogom, Marijo”.

Organizirana hodočašća i svete mise na Gospinom polju će, ako Bg da, biti nastavljeni na proljeće slijedeće godine, točnije od početka svibnja. Međutim, u koje god doba godine dođete na Gospino polje, uvijek ćete ondje nekoga zateći u molitvi: čak i po kiši, snijegu i nevremenu.Jer, kao što pjesma kaže, kroz stoljeća mnoga, Marija svojih ne ostavlja: hrabri ih, tješi, uslišava.

Related Post