„Zaželi – 10 za 60“ – upoznajte zaposlene korisnice II

1362 0

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška od 23. lipnja ove godine provodi projekt “UP.02.1.1.13.0415, Zaželi – 10 za 60”. Naših je 10 korisnica prvog kolovoza započelo s radom pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 60 krajnjih korisnika. Žene zaposlene na projektupredstavljaju teže zapošljivu skupinu, i ovaj će posao uvelike utjecati na povećanje njihova samopouzdanja, ali i povećanja mogućnosti za novo zaposlenje nakon isteka ugovora.

Ovaj mjesec vas upoznajemo s našim najmlađim zaposlenicama, Monikom Gelemanović i Mirjanom Rossi.

Monika Gelemanovićje iz Davora. Prethodnog radnog iskustva nema, a prije početka rada na našem projektu bila je nezaposlena dugih 18 godina. Kod rada na projektu ističe kako joj se najviše sviđa kad dođe kod krajnjih korisnika_ica i na njihovom licu vidi da su sretni što je vide. U slobodno vrijeme bavi se radom u svome vrtu i zalijevanjem cvijeća. Od poslova koje najčešće radi kod korisnika ističečišćenje, a po zimi donošenje ogrijevnih drva, ali, kako sama kaže, nađe se vremena i za popiti kavicusa svojim korisnicama. Kao najveću korist ovih projekata ističe činjenicu da korisnici dobivaju uslugu pomoći u kući koja im puno znači i omogućuje ostanak u poznatom okruženju, ali i financijsku stabilnost koju rad na projektu pruža zaposlenicama. Ukoliko joj se ponovo pruži prilika Monika bi voljela nastaviti raditi ovaj posao.

Mirjana Rossi živi u Bukovici. Mirjana je po zanimanju tekstilna radnica, a prije rada na ovome projektu bila je nezaposlena pet godina, dok od poslova koje je dosad radila ističe radno iskustvo kao njegovateljica. Najviše joj se sviđa to što može pomoći svojim starijim i nemoćnim korisnicima jer kaže kako im to puno znači. Najčešće obavlja poslove dostave lijekova i namirnica, donošenje drva, čišćenje i druženje, kako sama kaže: „Sve po dogovoru s korisnicima i po potrebi“. Od hobijaMirjana kaže kako najviše voli šetnje i druženje s prijateljicama. Kao najveću korist rada na ovakvim projektima ističe pomoć korisnicima, ali i činjenicu da su dugotrajno nezaposlene žene dobile priliku za ponovnu aktivaciju na tržištu rada i financijsku sigurnost.

Na kraju, sve naše korisnice projekta „Zaželi – 10 za 60“,  Monika, Dragica, Nevenka, Sandra, Mirjana, Ksenija, Anka, Kata, Vesna i Marija, zajedno s cijelim projektim timom, žele svima sretan i blagoslovljen Božić, nadajući se da ćete nadolazeće blagdane provesti u društvu svojih najbližih.

Podsjetimo, ovaj projekt je financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sa stopostotnom stopom sufinanciranja u iznosu od 928.650,00 kn. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Related Post