ZBOG CIJENE PŠENICE SELJACI OPET NA CESTAMA

1482 0

SLAVONSKI BROD, 25. srpnja 2011. – Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cijenom pšenice seljaci će od srijede u 11 sati opet na ceste. Blokirati će prometnice na dvadesetak punktova u deset hrvatskih županija. Predstavnike seljačkih udruga okupila je danas u Slavonskom Brodu Hrvatska poljoprivredna komora. Propao je

dogovor s predstavnicima otkupljivača i Ministarstva poljoprivrede, pa je zaključeno da se da s traktorima i blokiranjem prometnica osigura tražena cijena od 1,60 kuna za kilogram pšenice. 

Dragutin Dukić, poznati slavonski seljački prosvjednik i predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje kaže da seljaci neće odustati od svojih zahtjeva i otkupne cijene pšenice 1,60 kuna po kilogramu, isplatu poticaja za jesensku sjetvu do 15. rujna, funkcioniranje skladišnice te podizanje zaštitne cijene pšenice sa 74 lipe na jednu kunu i dodao da je došlo vrijeme da pšenica prestane biti socijalno i političko pitanje.

Vođe seljačkih udruga podržali su i prijedlog Agrokora koji je najavio preuzimanje zaliha pšenice do 31. kolovoza bez plaćanja troškova skladištenja, uz plaćanje po tržišnoj cijeni koja bude vladala u tom trenutku, ali su pritom tražili isplatu akontacije od jedne kune po kilogramu.

Related Post