Znanje razvija gospodarstvo

1055 0

NOVA GRADIŠKA, 2. prosinac 2011. – Zadovoljni su danas u uredu gradonačelnika bili Dražen Kozak, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Mijo Matošević i Josip Krmpotić, ravnatelji Industrijsko obrtničke i

Elektrotehničke i ekonomske škole. Dakako da je zadovoljan bio i gradonačelnik Josip Vuković s kojim su potpisali zapisnik o primopredaji vrijedne opreme koja će omogućiti kvalitetnije školovanje i osposobljavanje kadra potrebnog za razvoj gospodarstva u Novoj Gradiški.

– Razvoj gospodarstva nije moguć bez znanja. Pokušavamo stoga dio sredstava EU odobrena za Tehnološki park usmjeriti za znanost da vam pomognemo u osposobljavanju kadrova koje trebamo za razvoj gospodarstva u Novoj Gradiški- kazao je gradonačelnik Josip Vuković.

Strojarski fakultet je dobio informatičku opremu u vrijednosti od 85.000 eura, koliko vrijedi i oprema za elektrotehniku, elektroniku i elektro-strojarstvo koju je dobila Elektro-tehnička škola. Praktikum za solarnu tehnologiju vrijedan 35.000 eura dobila je Industrijsko-obrtnička škola.

Zadovoljstvo je dijelio i Ivan Sertić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška jer se radi o projektu koji se uspješno realizira i promicanje razvoja poduzetništva zasnovanog na znanjima i novim tehnologijama.

– Dvije godine od početka rada na ovom projektu došao je trenutak u kojem je isporučena informatička oprema. Ovaj projekt se razvijao s ciljem da se omogući značajno ulaganje u razvoj ljudskih potencijala kao ključnog resursa za razvoj bilo kojeg područja i ulaganje u istraživanje i razvoj. Razvoj ljudskih potencijala ključan je i za razvoj Grada Nova Gradiška. Mi smo to prepoznali kao ključni moment u ovom projektu. Europska unija je to također prepoznala i odobrila. Vjerujem da smo svi zadovoljni, posebno naši partneri koji su dobili visoko vrijednu opremu koja će im omogućiti da unaprijede svoj rad. Mi kao sredina možemo očekivati da ćemo u narednom periodu dobiti još kvalitetnije obrazovane učenike i studente – kazao je Ivan Sertić.

 

Related Post