10. SAJAM POSLOVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

1148 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD -Već desetu godinu za redom  Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod u suradnji s lokalnim partnerima organizirao je  Sajam poslova Brodsko-posavske županije.  Cilj ovih sajmova je  umrežavanje svih sudionika na tržištu rada, ostvarivanja direktnog kontakta između poslodavaca i obrazovnih institucija te nezaposlenih osoba. Sajam je održan danas, 16. studenoga 2017. u Sportskoj dvorani Brod,  a okupio je brojne  poslodavce, obrazovne ustanove, studente, učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola, nezaposlene ali i sve one koji su u potrazi za boljim poslom ili se žele upoznati sa stanjem na tržištu rada Brodsko-posavske županije.

Sve sudionike Sajma pozdravili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić i župan Danijel Marušić, koji je izrazio nadu u uspješnost Sajma i uspostavljanje kvalitetnih kontakata između poslodavaca i posloprimaca.

Tijekom Sajma poslodavci će moći predstaviti svoju tvrtku većem broju potencijalnih zaposlenika, te kroz zaprimanje životopisa i direktan kontakt s posjetiteljima nadopuniti bazu potencijalnih zaposlenika.

Zamjenik župana za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković uputio je zainteresirane osobe kako se upoznati s potrebama poslodavaca za kadrovima određenih zanimanja, upoznati se s obrazovnim programima u pučkim učilištima, srednjim školama i fakultetima Brodsko-posavske županije te kroz računalni program „Moj izbor” istražiti koji im tipovi poslova i zanimanja najviše odgovaraju.

Posjetitelji Sajma će također moći dobiti informacije o zapošljavanju u zemljama Europske unije na pultu EURES-a kao i sudjelovati na Okruglom stolu „Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na mjeru Osposobljavanje na radnom mjestu” koji će se također održati u sklopu Sajma.

Related Post