1000 KUNA ZA NOVOROĐENO DIJETE

531 0

 

STARO PETROVO SELO, 13. prosinac 2011. – Općinski načelnik Željko Kočijašević je danas u ime Općinskog vijeća mladim obiteljima s područja općine Staro Petrovo Selo uručio tisuću kuna za novorođeno dijete u ovoj godini.

 

 

-Tradicija koja traje dugi niz godina nastavljena je i ove godine. Nije to velika pomoć već znak pažnje mladim obiteljima koji su ove godine dobili prinovu – kazao je Željko Kočijašević. Roditeljima i njihovoj djeci zaželio je svako dobro u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, puno zdravlja i sreće te poželio da se naredne godine s nekima od njih, s istim povodom, ponovo sretne.

 

Simboličnu pomoć dobilo je 41 obitelj, koliko je djece ove godine i rođen o na području općine Staro Petrovo Selo.

Ova, kao i ostale općine u novogradiškom kraju novčanim pomoćima za novorođeno dijete želi doprinijeti povećanju nataliteta i smanjenju broja stanovništva. Između dva posljednja popisa stanovništva broj stanovnika u općini Staro Petrovo Selo je manji za 20 posto. Ni u ostalim općinama situacija nije nimalo bolja. Gotovo sve općine u posljednjih deset godina izgubile su po jedno selo. Nije tome samo razlog umiranje i rađanje manjeg broja djece već i ekonomski razlozi zbog kojih mladi ljudi tražeći posla i egzistenciju napuštaju rodni kraj.

Related Post

Udruga vinogradara i voćara

Autor - 13/11/2011 0
  STARO PETROVO SELO, 12. studeni 2011. – U povodu blagdana sv. Martina, zaštitnika vinogradara i podrumara, Udruga vinogradara i…

MEMORIJAL „HRVATSKI SOKOLI“

Autor - 15/09/2015 0
LAZE – Povodom dvadesetdrugog Memorijala „Hrvatski sokoli“ Laze 2015. godine ispred zgrade područne osnovne škole u Lazama postavljena je bista…