NEMA VODE – Župan proglasio elementarnu nepogodu

446 0

 

 

SLAVONSKI BROD, 13. prosinaca 2011.

– Župan brodsko – posavski Danijel Marušić danas je na prijedlog gradonačelnika i načelnika općina te zaključka Stožera zaštite i spašavanja donio odluku o proglašenju elementarne nepogode izazvane dugotrajnom sušom na području grada Nova Gradiška i općina: Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Nova Kapela, Brodski Stupnik, Sibinj, Podcrkavlje, Bukovlje i Garčin.

 

 

Zbog dugotrajnog ljetnog sušnog razdoblja područje navedenih jedinica lokalne samouprave pogođeno je nestankom pitke vode za stanovništvo i druge korisnike (gospodarske subjekte).

 

Zadužuje se Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode da odmah u suradnji s gradskim povjerenstvom grada Nova Gradiška i povjerenstvima općina obavi procjenu nastale štete,izradi troškovnike radova i opskrbe stanovništva pitkom vodom u izvanrednim okolnostima i podnesu izvješće županu najkasnije u roku osam dana.

 

Nalaže se gradonačelniku Nove Gradiške i načelnicima da u okviru svojih ovlaštenja i financijskih mogućnosti i dalje poduzimaju mjere i konkretne aktivnosti na ublažavanju posljedica izazvanih ovom elementarnom nepogodom.

 

Na slici: Osušena akumulacija Bačica

Related Post