997 0

SLAVONSKI BROD-MALINO 8. veljače 2012. – Jutros u 8,30 sati u prometnoj nesreći na pružnom prelazu u mjestu Malino, 25 kilometara zapadno od Slavonskog Broda, poginuo je tridesetogodišnji vozač kombi vozila Fiat Ducato

pokretne trgovine Thomy iz Sibinja. Podletio je pod radni stroj za održavanje pruga Hrvatskih željeznica koji je prometovao od Slavonskog Broda prema Novoj Gradiški.

 

– Vozač se nije zaustavio prije pružnog prijelaza na kojemu je bila spuštena brklja. Na kombi je naletjelo specijalno vozilo Hrvatskih željeznica. Muškarac je na mjestu poginuo – rekla je Mirela Šmital, zamjenica državnog odvjetnika.

Što je uzrok ovoj nesreći ne može se sigurno kazati. Može se pretpostaviti da je vozač kasno uočio da je brklja spuštena, a postoji mogućnost da je nakon kočenja kombi proklizao na zaleđenom kolniku. Specijalno vozilo Hrvatskih željeznica odbacilo je kombi na kućicu pored pruge u kojoj se nalazi oprema za signalizaciju. Iz uništenog kombija, iz kojeg je po pruzi poispadala razna roba i kućne potrepštine, nesretnog vozača izvukli su pripadnici DVD Oriovac, koji su prije toga specijalnim alatima morali izrezati ostatke kombija.

Promet na pružnom pravcu Nova Gradiška-Slavonski Brod bio je prekinut, a potom usmjeren na jedan kolosjek.

 

Policijsko priopćenje

 

– Danas oko 08,30 sati na pružnom prijelazu u mjestu Malino kod Lužana dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do nesreće je došlo kada je 30-godišnji vozač kombiniranog teretnog automobila (pokretna trgovina) marke „Fiat Ducato“, SB-registracija, prelazio pružni prijelaz za vrijeme dok su bili spušteni polubranici i uključeni zvučni i svjetlosni uređaji (zabrana prelaska). Vozilom se kretao iz smjera Slavonskog Broda prema Novoj Gradiški, a u trenutku prelaska preko pružnog prijelaza željezničkom prugom iz smjera Slavonskog Broda kretao se radni stroj „TMD“, Hrvatskih željeznica namijenjen za održavanje pruga, koji je tom prilikom udario u cestovno vozilo. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 30-godišnji vozač automobila sa područja općine Pleternica. S obzirom da je kao posljedica ove prometne nesreće i uništenje oba polubranika ovog pružnog prijelaza, u blizini prijelaza s obje strane na kolniku su postavljeni znakovi ograničenja brzine i znakovi opasnosti na cesti, a strojovođama svih vlakova koji budu prometovali preko ovog prijelaza do popravka i stavljanja u normalnu funkciju prijelaza dana je uputa da se zaustavljaju pred tim prijelazom i zvučnim signalom upozore cestovna vozila na dolazak i prolazak vlaka – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post

UHIĆEN SILOVATELJ

Autor - 12/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 12. listopad 2012. – Nakon 12 dana policija je uhitila Ivu Kezelea koji je, prije nećakinje (16) silovao…