18. LOKALNO NATJECANJE MLADIH CRVENOG KRIŽA

655 0

NOVA GRADIŠKA, 12. ožujak 2016. – Danas je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška održano 18. lokalno natjecanje ekipa Mladih Crvenog križa s područja Nove Gradiške i okolnih 10 općina.

Na natjecanju su u kategoriji Mladih Crvenog križa sudjelovale dvije ekipe iz Gimnazije Nova Gradiška, a u kategoriji Pomladak Crvenog križa četiri ekipe iz O.Š. «Ljudevit Gaj» Nova Gradiška, «Markovac» Vrbova, «Ante Starčević» Rešetari i «Okučani» iz Okučana.

 

-Danas nas je okupila zajednička ideja, potpora radu i naporima mladosti našeg grada i okolice da iskažu svoje znanje i sposobnosti koje su usvojili kroz rad Mladeži crvenog križa.

Moram istaći da u skoro svim školama imamo osnovane Odbore i imenovane voditelje Mladeži CK. U sklopu školskog programa i slobodnih aktivnosti provode se zdravstveni programi i socijalne aktivnosti, šire znanja u međunarodnom pokretu CK i Hrvatskom CK, te razvijaju prijateljstva i tolerancija.

Važan dio rada s mladima je i razvijanje natjecateljskog duha kroz lokalna, međužupanijska i državna natjecanja na kojima su naše ekipe posljednjih godina postigle izuzetan uspjeh – kazao je na otvaranju natjecanja Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva CK Nova Gradiška i zahvalio svima koji na bilo koji način doprinose radu s mladeži CK i organiziranju natjecanja.

Najviše teoretskog znanja iz poznavanja povijesti međunarodnog pokreta Crvenog križa i Hrvatskog CK, međunarodnog humanitarnog prava i UN konvenciji o pravima djeteta, te praktičnom znanju iz pružanja prve pomoći u kategoriji mladih pokazala je ekipa Gimnazije u sastavu: Karlo Petošić, vođa ekipe, Blaženka Bošnjak, Filip Cindrić, Renato Turkalj i Josip Dautović (članovi) te Barbara Barunović kao rezerva. Mentorica im je bila prof. Zrinka Ivanišević.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa O.Š. «Ljudevit Gaj» Nova Gradiška mentorice Nevenke Bijelić. Ekipa je nastupila u sastavu Leona Pavić (vođa ekipe), Ines Lulić, Gabrijela Matić, Lucija Šebelić i Gabrijela Mihaljević (članovi ekipe), te Ema Ivanišević kao rezerva.

Drugo mjesto osvojila je ekipa O.Š. «Okučani« (mentor Ivana Gubić), treće mjesto O.Š. «A. Starčević» Rešetari « (mentor Anica Marković) i četvrto mjesto: O.Š. « Markovac« Vrbova (mentor Vesna Marković).

Manekeni za realistični prikaz ozljeda bili su učenici O.Š. «Mato Lovrak» iz Nove Gradiške, a sudci liječnici – predavači prve pomoći, nastavnici i profesori, aktivisti Crvenog križa i učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

 

Prvoplasirana ekipa iz svake kategorije natjecat će se na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 16.travnja 2016. g. u Novoj Gradiški, a domaćin će biti O.Š. «Mato Lovrak» Nova Gradiška.

Related Post

IN MEMORIAM IVO KAUSAL

Autor - 11/04/2016 0
ŠTIVICA – U subotu je u osječkoj bolnici nakon kratke i teške bolesti preminuo dugogodišnji vatrogasac i aktivni mještanin Štivice,…