18 OZLIJEĐENIH I 500.000 EURA ŠTETE: DORH predložio istražni zatvor za drogiranog rumunjskog vozača kamiona 

672 0

Probio rampu na izlasku s autoceste kod Okučana, nastavio vožnju bez kočenja prema graničnom prijelazu Stara Gradiška, udario u teretni automobil, a potom pokosio 17 automobila koji su stajali u koloni. Materijalna šteta iznosi 500.000 eura

SLAVONSKI  BROD, 25. ožujka  2024. – Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 25. ožujka 2024., provelo dokaznu radnju ispitivanja državljanina Rumunjske (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona, nakon što je dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske, proveo dokaznu radnju očevida prometne nesreće koja se dogodila 23. ožujka 2024.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak 23. ožujka 2024., pod utjecajem opojnih sredstava zbog čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene upravljao teretnim vozilom za koji je bila priključena prikolica. Osnovano se sumnja da brzinu teretnog vozila nije prilagodio dolasku pred naplatnu postaju Okučani već je bez zaustavljanja prošao kroz naplatnu postaju Okučani i nastavio kretanje kolnikom Županijske ceste D5 u smjeru Stalnog graničnog prijelaza Stara Gradiška. Osnovano se sumnja da je vozilom udario u teretni automobil u kretanju nakon čega je nastavio kretanje prema graničnom prijelazu i koloni vozila koja su bila zaustavljena te čekala graničnu kontrolu, kao i da je bez kočenja i zaustavljanja udario u petnaest osobnih automobila u kojima su bili vozači i putnici uslijed čega je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede te je prouzročena materijalna štetu u iznosu od oko 500.000,00 eura.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč.  3. Zakona o kaznenom postupku).

Related Post

Kino: HEROJ – UTORAK, 26. 4. U 19:30

Autor - 25/04/2022 0
IZVORNO IME: Ghahreman REŽIJA: Asghar Farhadi ULOGE: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Sahar Goldust, Sarina Farhadi, Fereshteh Sadrorafaii, Maryam Shahdaei, Alireza Jahandideh,…