21. DJEČJA SMOTRA FOLKLORA „Mi smo djeca vesela“

3864 0

SIČE – Iako je kiša prekinula održavanje 21. dječje smotre folklora „Mi smo djeca vesela“ na pozornici u Spomen parku i male folkloraše i publiku preselila u mjesni dom bilo je 25. lipnja u Sičama opet razloga za zadovoljstvo, kako sudionika, tako i organizatora KUD-a „Radinje“.

U Siče su došli mali folkloraši 11 mjesta Brodsko-posavske i drugih županija. Potvrdili su i ove godine da u zaborav neće pasti stari običaji i narodna baština, dječje igre, pjesma i ples u mjestima i krajevima iz kojih su došli. Za svoje nastupe zaslužili su pljesak publike. Posebne pohvale zaslužuju njihovi voditelji koji okupljaju djecu, ulažu trud i znanje prenoseći na najmlađe generacije kulturnu i narodnu baštinu.

U ime domaćina sudionike ove jedinstvene smotre dječjeg folklora pozdravila je Sanela Bunikić. Zahvalila je svima koji su, kako je kazala, došli podržati male folkloraše, ali onima koji su pomogli da se ova smotra održi. Zahvalila se i Mateju Vidošiću, počasnom predsjedniku KUD-a „Radinje“, koji je u mještane i članove društva usadio želju i volju da se očuva tradicija i ona prenosi na mlade.

-Zahvaljujem se Općini Nova Kapela i načelniku Ivanu Šmitu koji je prepoznao naš trud i rad i koji nas neprestano podupire – kazala je Sanela Bunikić.

Smotru je otvorio Ivan Šmit, načelnik Općine Nova Kapela.

-Čast mi je sve vas pozdraviti u ime Općine Nova Kapela i Općinskog vijeća. Sretni smo što imamu KUD „Radinje“ Siče, jer život u Sičama, koliko god bio težak, ne bi bio ovako lijep i zanimljiv da nema KUD-a koji svaki dan okuplja sve više i više ljudi. U ime Općine Nova Kapela kažem da smo na to ponosni i zahvalni smo što vas imamo- kazao je Ivan Šmit.

Uz dječju sekciju KUD-a „Radinje“ nastupile su dječje folklorne sekcije iz Kulturno- umjetničkog društva „Petar Zrinski“ Vrbovec, „Matija Antun Relković“ Davor, „Orljava“ Pleternica, FAM Nova Gradiška, „Rešetari“ Rešetari „Šubić“ Novska, „Graničar“ Lužani, „Vrbje“ Vrbje, „Zrinski“ Brodski Stupnik i „Cernik“ Cernik.

Related Post