KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Pero Ćosić (HDZ)izabran za predsjednika, Dubravko Kolundžić (HDSSB) za potpredsjednika

2158 0

Slavonski Brod 26.6. 2017, Nakon puna tri sata zasjedanja, danas je u Velikoj vijećnici, uz brojne stanke, žustru raspravu i preglasavanja, održana burna konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Sjednicu je sazvao predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji Mario Vučinić. Izborom Mandatnog povjerenstva i utvrđivanjem kvoruma utvrđeno je da je sjednici nazočilo svih 42 vijećnika, koji su na sjednici položili prisegu. (bpz.hr)

Mirko Tomac, predsjednik izabrane Komisije za izbor i imenovanja, predstavio je kandidate za predsjednika i potpredsjednika Skupštine, a u žustroj raspravi koja je uslijedila svoje su kandidature povukli (za predsjednika Županijske skupštine) Mirko Duspara i (za potrpdsjednika)Davor Vlaović.

S 23 glasa „za”,od ukupno 42 vijećnika, za predsjednika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije u idućem četverogodišnjem mandatu izabran je Pero Ćosić, a za potpredsjednika Dubravko Kolundžić. (bpz.hr)

Related Post