22 OTKAZA U BOLNICI

896 0

NOVA GRADIŠKA, 19. lipanj 2012. – Najkasnije do četvrtka 22 djelatnika Opće bolnice Nova Gradiška dobiti će otkaz i naći se na evidenciji nezaposlenih na burzi rada. Nalog je to Državnog inspektorata za rad iz Osijeka

koji je u bolnicu stigao jučer i upravu bolnice stavio pred svršen čin iako se radi o djelatnicima bolnice, kako kaže dr. Dražen Oršulić, v.d. ravnatelja, koji su potrebni za njeno normalno funkcioniranje.

 

Otkaz će dobiti liječnici, medicinske sestre i administrativno osoblje, koji su radili na ugovor o djelu koji se svaki mjesec produživao. Neki su na taj način radili više mjeseci, a neki više godina iako je Bolnica od Ministarstva zdravstva tražila da se oni prime u stalni radni odnos.

 

-Za Bolnicu će to predstavljati velik problem jer će bez njih, pogotovo sada kada je ljeto i vrijeme godišnjih odmora., biti teško raditi. Nije bilo prostora da se organiziramo jer je jučer došao nalog po kome do četvrtka 22, od ukupno 370 djelatnika bolnice, trebaju dobiti otkaze. Stavljeni smo pred gotov čin. Unatoč tome učinit ćemo sve napore kako bi bolnica i sve njene službe mogle normalno funkcionirati – kaže dr. Dražen Oršulić, vršitelj dužnosti ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška.

dr. Dražen Oršulić

 

O ovim otkazima, ali i o drugim događanjima u bolnici, koja su u posljednje vrijeme u žiži javnosti i kojih će narednih dana biti još, kao što je izbor novog ravnatelja naprimjer, sigurno će biti burnih reakcija jer se ne može izbjeći dojam da uz zdravstvene sva ta događanja imaju i političke konotacije.

 

Jedno od pitanja koju postavljaju građani, sadašnji ili budući pacijenti, je status i sudbina Opće bolnice Nova Gradiška. Većini onih koju su nedavno u 3. dnevniku HRT-a čuli izjavu ravnatelja HZZO-a Siniše Varge ona nije dobro sjela u uši jer je govorio i o mogućem liječenju Novogradiščana u požeškoj i brodskoj bolnici.

 

-Novogradiška bolnica je najzorniji primjer gdje lokalna uprava i samouprava nije preuzela svoju odgovornost za svoju bolnicu i ministar je tu morao uskočiti i iskoristiti svoju zakonsku ovlast te smijeniti ravnatelja bolnice – kazao je Varga.

 

Na pitanje hoće li bolnica biti ukinuta s obzirom da nema aneks ugovor odgovorio je: „Činjenica je da nemamo sugovornika za potpis za aneks Ugovora sa HZZO-om, na potezu je lokalna uprava i samouprava da imenuje novu. Ako se to ne dogodi sigurno nikome neće nedostajati zdravstvena skrb. U krajnjoj liniji može se preseliti liječenje u obližnje odlične bolnice u Slavonskom Brodu i Požegi koje mogu preuzeti skrb o tim pacijentima.“

 

Podsjetimo da je osnivač Opće bolnice Nova Gradiška Brodsko-posavska županija koja imenuje Upravno vijeće koje pak bira ravnatelja. Na vlasti u županiji je koalicija HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.

Related Post

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Autor - 07/04/2016 0
ZAGREB, 07. travnja, 2016. godine – Danas na Svjetski dan zdravlja Udruga MS tim Hrvatska želi upozoriti na nužnost uvođenja…