24. DRŽAVNO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“

1441 0

PULA / STARO PETROVO SELO, 22. svibnja 2016. – U Puli je od 17.- 20.5.2016. godine održano 24. DRŽAVNO NATJECANJE učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom

pod nazivom „SIGURNO U PROMETU“.

 

Ovogodišnje, 24. državno natjecanje „Sigurno u prometu”, u organizaciji, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog autokluba i Ministarstva unutarnjih poslova RH, održano je u Osnovnoj školi „Veli Vrh“ u Puli. Kao i prethodnih godina, na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika petih i šestih razreda osnovne škole, iz svih županija, a svaka ekipa brojala je četiri natjecatelja i to dvije djevojčice i dva dječaka koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Nastupila je tako 21 ekipa s ukupno 84 natjecatelja, a ovom su prilikom pokazali stečena znanja iz poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještine u upravljanju biciklom na prometnom vježbalištu.

Ekipu Brodsko-posavske županije predstavljali su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela, pobjednici na županijskom natjecanju a izvrsne rezultate postigli su i na državnom::

 

·               Lovro Grgić, pojedinačno zauzeo 1. mjesto

·               Samanta Martinović,  pojedinačno zauzela 2. mjesto

·               Lovro Smičić, pojedinačno zauzeo 5. mjesto

·               Tea Kekez, pojedinačno zauzela 15. mjesto

 

Ekipa koja je predstavljala Brodsko-posavsku županiju pokazala je najbolje znanje i vještinu upravljanja biciklom i  zasluženo osvojila 1. mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji 21 ekipe.

 

Ekipni poredak:

1. Brodsko – posavska županija

2.     Koprivničko-križevačka županija

3.     Dubrovačko neretvanska županija

 

Pojedinačni pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja su:

kod dječaka:

1. Lovro Grgić, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo Brodsko-posavska županija

2. Hrvoje Kašik, Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci Koprivničko-križevačka županija

kod djevojčica:

1.  Helena Kralj, OŠ Sveti Petar Orehovec – Koprivničko-križevačka županija

2.  Samanta Martinović, OŠ I. G. Kovačića Staro Petrovo Selo Brodsko-posavska županija

 

Upravo će navedeni pobjednici natjecanja u Puli, prve dvije djevojčice i dva dječaka, predstavljati ekipu Hrvatske na europskom natjecanju koje će se održati krajem rujna u Češkoj.

 

Učenike je za natjecanje  pripremao učitelj tehničke kulture Mato Šimunović, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo

Ovaj rezultat je nastavak kontinuiranog izvrsnog  rada u području prometne kulture u OŠ  Ivana Gorana Kovačića  Staro Petrovo Selo. Do sada su učenici iz Starog Petrovog Sela 9 puta osvojili ekipno 1. mjesto, 5 puta drugo i 3 puta treće mjesto u Hrvatskoj. Na Europsko natjecanje u ekipi Hrvatske do sada je bilo 19 učenika a sa Lovrom i Samantom bit će 21 učenik.

 

Autor Mato Šimunović

Related Post

Malonogometna druženja

Autor - 18/11/2010 0
STARO PETROVO SELO 18. studeni 2010. – Članovi Udruge mladih “Sestra Jula Ivanišević”, koja djeluje u župi Staro Petrovo Selo, u srijedu,…