30 GODINA KUGLAŠKOG KLUBA SLAVONIJA BEČ

1266 0

NOVA GRADIŠKA 27. listopada 2015. – Kuglači kuglačkog kluba Nova Gradiška pobjednici su jubilarnog turnira u Beču. Turnir je održan prigodom proslave 30. obljetnice Kuglačkog kluba Slavonija Wien.

U sjajnom ozračju, srdačnom dočeku i nezaboravnom boravku koje su priredili domaćini na čelu sa Markom Jurišićem, Novogradiščani su nakon vrlo kvalitetnih, uzbudljivih i neizvjesnih utakmica zasluženo postali pobjednici tradicionalnog turnira.

 

Međutim, osim tog sportskog dijela priređen je veličanstveni doček i isto tako sjajan boravak s bezbroj različitih aktivnosti, a to je odraz velikog i dugogodišnjem prijateljstva između zbratimljenih klubova Nova Gradiška i Slavonija Wien.

Ogromnu ulogu u organizacijskom smislu obavio je Marko Jurišić sa suradnicima, inače glavni inicijator prijateljstva ova dva kluba u njegovim počecima, pa sve do danas. A da je bila velika organizacija proslave 30. obljetnice Slavonije Wien najbolje, između ostalog, govori podatak da je na svečanosti bilo preko 600 nazočnih osoba u ogromnoj zaista grandioznoj svečanoj sali. Veličinu ovog zaista izuzetnog događaja, među drugim visokim uzvanicima, posebnu čast jubilarcima iz Beča ukazao je i osobno veleposlanik Republike Hrvatske u Beču prof.dr. Zoran Jašić,zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška mr. Ljiljana Lukačević.

Ogroman organizacijski napor na čelu s Markom Jurišićem, obavila je  vrijedna ekipa KK Slavonija te su pomagali svi, od roditelja, djece i članova hrvatske zajednice u Beču do igrača i sve je bilo pripreljeno i odlično funkcioniralo, a posebno zabavni dio koji je trajao do jutarnji sati zahvaljujući tamburašima Slavonski Dukati. U toj i takvoj srdačnoj atmosferi, gdje su svi bili zahvaljujući aktivnosti kluba KK Slavonija počašćeni i ugošćeni, vidnu ulogu igrali su novogradiški kuglači  koji su uz veliki pljesak proglašeni najboljom momčadi jubilarnog turnira, što su igrom i zaslužili.

Prije svečanog čina proglašenja, u uvodnom dijelu svečanosti sve je pozdravio veleposlanik prof.dr. Zoran Jašić, a prigodne riječi uz jubilej i dugogodišnju suradnju ova dva kluba uputila je zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević te su izmijenjeni  krasni darovi.

Vrlo bogat i raznovrstan program za sve goste  pripremio je  HKUU “TRENK” koji je su svojim nastupom  u narodnim nošnjama staroga kraja i kratkim citatima svojevrsnog bećarca oduševili sve goste.

Bilo je tu obilja  drugih sadržaja, kao što su folklor, modna revija, bogata tombola, narodna kola, dugotrajni ples, nezaobilazni bečki valcer. Teško bi bilo sve nabrojati, jer je jubilarna proslava  KK Slavonija   bila toliko sadržajna i kvalitetna da je i od našeg veleposlanika Jašića pohvaljena kao izvanredna, a svoj naziv Slavonska jesen u Beču, uz dodatak Slavonijo volim te, bila je vrhunski organizirana i još bolje provedena. Nije bilo naodmet sve ovo reći prije sportskog izvješća, jer je mala skupina ljudi na čelu sa Markom Jurišićem  i još nekolicinom, naravno uz veliku podršku obitelji, načinila  i odradila spektakularni pothvat. Trebalo je  zbrinuti, ugostiti i raspoložiti preko šest stotina sretnih posjetitelja, uglednika i visokih gostiju ove jubilarne proslave.

Posebne ovacije, kako smo spomenuli, dobili su novogradiški kuglači, prilikom proglašenja rezultata, jer su upravo dragi gosti domaćina, bili pobjednici. A borba za prvo mjesto bila je velika, neizvjesna, Međutim, homogena ekipa KK Nova Gradiška zajednički su nadmašili gostoljubive domaćine. Turnir je trajao neprekidno od 11  do 19 sati navečer  Na veliku radost gostiju iz Nove Gradiške prva momčad KK Nova Gradiška srušila je ukupno 3.232 čunja i osvojila je 1. mjesto. Novogradiščani su igrali u sastavu: Zvonko Strinavić 543, Damir Franjković  561,Josip Glavaš 543, Bane Tomašić 503, Željko Poljak 521, Pavle Filipović 561,Drugo mjesto zauzela je momčad domaće Slavonije Wien s 3103 čunja, u sastavu: Milenko Čavlović 565, Marko Jurišić 524, Oliver Jurišić 502,  Petar Bugar 510.Mario Jurišić 480, Parika Braun Manuel 522 Treći je MIX ekipa 2992 čunjeva  Petar Ribarić 573,Mario Brađašević 525, Migles Drago 511 ,Petričević Željko 482 , Mataković Franjo 488, Brdar Viktorio 433, 
Najuspješniji pojedinac natjecanja bio je Petar Ribarić 573 čunja U obilju dodijeljenih pehara Novogradiščani su primili pehar za osvojeno prvo mjesto,  pojedinačno prvo mjesto, kojeg je dobio Ribarić.

Sve je završilo svečanom predajom trofeja pred preko 600 nazočnih posjetitelja na svečanoj jubilarnoj proslavi sjajnog organizatora, domaćeg KK Slavonija.

Na ovoj velikoj  manifestaciji iz Nove Gradiške sudjelovali su Kuglači KK Nova Gradiška, HKUU “Trenk”ispred grada  Nove Gradiške Mihaela Đelaj i zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević,  koja je bila oduševljena ovom manifestacijom te se na  kraju  biranim riječima  zahvalila domaćinu, a posebno Marku Jurišiću u nadi da  će se ovakva suradnja nastaviti.

 

Autor Pavle Filipović

Related Post

POZIVNICA ZA RUKOMET

Autor - 08/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 8. studeni 2012. – Za ljubitelje rukometa pred nama je vikend bogat ženskog rukometa. RK „Slavonka“ poziva Novogradiščane…

HUT MASTERS 2014.

Autor - 09/12/2014 0
ZAGREB – Na teniskim terenima u ŠRC Trnje u Zagrebu 06. i 07. prosinca 2014. godine održan je završni turnir…