35 GODINA PRIJATELJSTVA NOVE GRADIŠKE I HERZOGENAURACHA

1001 0

NOVA GRADIŠKA, 10. listopad 2015. – Od 8. listopada u našemu gradu se nalazi izaslanstvo prijateljskog njemačkog grada Herzogenauracha predvođeno gradonačelnikom Hermanom Hackerom.

U izaslanstvu su predstavnici brojnih udruga, društava, škola drugih institucija, te gospodarstvenici. Za prijatelje iz njemačke danas prije podne prijem je sa svojim zamjenicima mr. Ljiljanom Lukačević i Dariom Bamom organizirao gradonačelnik Željko Bigović. Nazočni su bili gradski vijećnici i ravnatelji gradskih institucija i ustanova, a bio je tu i gradonačelnik austrijskog grada Wolfsberga, koji ima dugogodišnju suradnju s Herzogenaurachom, a zahvaljujući Industrijsko-obrtničkoj školi i njenom ravnatelji prof. Miji Matoševiću posljednjih godina i s Novom Gradiškom. Bio je nazočan i Marko Lončar, čovjek koji je bio inicijator potpisivanja povelje o bratimljenju.

 

Bilo je danas razloga da gradonačelnici izraze zadovoljstvo i svojim govorima obilježe 35 godina prijateljstva i suradnje dva grada, te se zahvale svima koji su godinama gradili prijateljske odnose, kako dva grada tako i brojna osobna prijateljstva.

 

Gosti iz Herzogenauracha danas su posjetili slavonsko seosko imanje „Anin i Matin stan“ u Crnogovcima. Večeras će biti u Domu Mala gdje će za njih i ostale uzvanike biti organizirana slavonska svatovska večera. U nedjelju će sudjelovati na svetoj misi u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, a poslije zajedničkog ručka otputovati u Njemačku i Austriju.

Related Post

UDOMITE PSA !

Autor - 11/01/2012 0
PRIVREMENI ILI STALNI DOM HITNO TRAŽI MLADI PAS STAR 6 MJESECI U TIPU LABRADORA, VISOK ISPOD KOLJENA DOBROĆUDAN I MAZAN,…