NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

610 0

NOVA GRADIŠKA, 5. siječnja 2015. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje – GRB GRADA JAVNOJ VATROGASNOJ POSTROJBI NOVA GRADIŠKA,

za iznimno zalaganje, humanitarni rad u prikupljanju i distribuciji humanitarne pomoći stanovnicima poplavljenih područja.

 

Gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić Grb grada uručili su Siniši Makovičiću, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Javna vatrogasna postrojba osnovana je 10. svibnja 2011. godine. Obavljaju sve djelatnosti propisane zakonima i pravilnicima i uvijek stoje na usluzi svojim sugrađanima. Izlaze i na tehničke intervencije na širem novogradiškom području.

U ovoj godini, osim redovnih djelatnosti, Javna vatrogasna postrojba je uz djelatnike Radija Nova Gradiška i članove DVD-a organizirala u svojim prostorijama prihvatilište za prijem i distribuciju humanitarne pomoći poplavljenim područjima istočne Slavonije.

Svojim vozilima su je potom distribuirali na poplavljena područja.

Odlično organizirani, uz svoje svakodnevne poslove, radili su 24 sata dnevno, ne pitajući za radno vrijeme. U vrijeme nestašice pitke vode, vatrogasci su je organizirano dovozili pred vrata građana.

Svi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe su i članovi DVD-a Nova Gradiška i aktivno uključeni u rad društva na osposobljavanju članova za operativne vatrogasce i u radu s djecom i mladeži.

Kako ističu, uvijek spremni, uvijek prvi za pomoć, to su članovi Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška!

Related Post

OBAVIJEST NEZAPOSLENIMA

Autor - 23/01/2014 0
Nezaposlena osoba može se konzultirati sa svojim savjetnikom telefonom, e-mailom ili osobno jednom tjedno, a najduže 4 tjedna od zadnje…

VISOKE NOVČANE KAZNE

Autor - 26/09/2013 0
U povodu učestalih medijskih napisa i upita građana o podnošenju prekršajnih prijava protiv građana kojima je istekao rok važenja osobne…

POČEO DJEČJI TJEDAN

Autor - 06/10/2014 0
Djeca žele utočište za nezbrinute životinje da ne budu gladne i nesretne NOVA GRADIŠKA, 6. listopad 2014. – Danas točno…