HRVATSKI RATNI VETERANI

2048 0

Svoje ruke koriste za stvaranje novih vrijednosti

BJELOVAR – Treću godinu za redom članovi bjelovarske središnjice Hrvatskih ratnih veterana sa volonterima iz cijele Hrvatske potpisali su u Bjelovaru, 15. siječnja ugovore o volontiranju. Ugovarajući međusobna prava i obaveze volonteri su i ove godine spremni promovirati projekt Ratnici u miru ali i sve druge aktivnosti udruge.

 Projektom, udruga želi ostvarivati daljnje pomake na polju psiho-socijalizacije branitelja i članova braniteljskih obitelji. Aktivnostima se u stvari potiče i prezentira stvaralaštvo i poduzetništvo svih koji su uključeni u rad udruge bilo da se radi o bivšim ratnicima, njihovoj djeci ili članovima obitelji. Projektnim aktivnostima žele se promovirati očuvanje nacionalnog identiteta, kulturno-umjetničke aktivnosti, poticanje kreativnosti, izvornosti i stvaralaštva te stvaranje pozitivne slike o Hrvatskoj u svijetu.

Cilj Projekata je razmjena iskustva i saznanja o problematici daljnjeg poboljšanja uvjeta života i rada, boljem razumijevanju svakodnevnog života, a posebno tema bliskih braniteljskoj populaciji. Realizacija Projekta svakako će pridonijeti odnosno pomoći svima onima koji svojim vlastitim rukama i aktivnostima javno promoviraju svoju djelatnost, promoviraju zajednička rješavanja problema i u tome se smislu socijalno i psihološki integriraju.

Društvena zajednica ima korist od svih projektnih prijedloga jer su njeni članovi direktni korisnici usluga. Nije slučajno što su branitelji svoju edukaciju i potpisivanje ugovora održali u prostorima Zajednice tehničke kulture Grada Bjelovara, rekao je predsjednik udruge Nenad Šantalab te napomenuo kako Zajednica tehničke kulture grada Bjelovara kontinuirano radi od 1948. godine. Od samog osnutka Zajednica je bazirana na radu s djecom i mladima zbog razumijevanja i stručnosti voditelja na području odgojno-obrazovnog rada u sferi tehničke kulture.

Hrvatski ratni veterani
Frankopanska 3, HR-43000 Bjelovar
www.udruga-hrv.hr

Related Post