NAJBOLJE DO SADA

2147 0

NOVA GRADIŠKA, 14. siječnja 2017. – Kao nikada do sada u Novoj Gradiški se brojnim sadržajima danas i sutra obilježava Dan međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske.

Organizatorima: Gradu Nova Gradiška, Općinama novogradiškog kraja, udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška pridružile su se i brojne druge udruge, neke i izvan novogradiškog područja, te pojedinci.

Obilježavanje, mnogi će reći najznačajnije obljetnice u povijesti Hrvatske države, počelo je danas odavanjem počasti najzaslužnijima za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Počast su odali predstavnici Grada Nova Gradiška koje je predvodio gradonačelnik Vinko Grgić i Općine Rešetari, braniteljske udruge i djeca i udovice poginulih hrvatskih branitelja.

Pod velikim šatorom na središnjem gradskom trgu Grah festom, natjecanjem u kuhanju graha nastavljeno je obilježavanje 25. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske. Za sve je grah bio besplatan. Večeras će koncert održati Miroslav Škoro i Tamburaški sastav „Bekrije“.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih i Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška nastavit će se sutra obilježavanje ove značajne obljetnice.

Sudionici će se okupiti na središnjem gradskom trgu, a potom položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U Domu kulture će se potom održati kulturno-umjetnički program i prikazan film „Ovčara, neispričana priča“. Domjenak i druženje za sve uzvanike održat će se u Vatrogasnom domu.

Related Post

Napokon semafor kod Tanga

Autor - 28/04/2021 0
Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić   NOVA GRADIŠKA, 28. travnja 2021. – Napokon ćemo dobiti i dugo očekivani semafor…