50. VINKOVAČKE JESENI

794 0

VINKOVCI – Na središnjoj pozornici u središtu Vinkovaca, svečano su otvorene jubilarne 50. Vinkovačke jeseni. Glazbeno-scenska priredba „Ispod golemoga neba“, čija je scenaristica i ove godine bila Ana Cvenić, okupila je glumce,

vokalne soliste, soliste na tradicijskim glazbalima, kulturno-umjetnička društva, pjevačke grupe i soliste, te tamburaške sastave i orkestre.

 

Gradonačelnik Vinkovaca, Mladen Karlić u uvodnom je govoru podsjetio na bogatu povijest Vinkovačkih jeseni i tradiciju koju ova manifestacija čuva, a nakon njega predsjednica Republike Hrvatske u prigodnom se govoru zahvalila žiteljima Slavonije i Baranje, koji su ponovno pokazali svoje široko srce i u vrijeme izbjegličke krize, koja se na istoku odvija u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni.

Večerašnje svečano otvaranje 50. Vinkovačkih jeseni označilo je početak glavnog vikenda manifestacije. Za jubilarno izdanje, organizatori su pripremili zaista poseban program otvaranja u kojem je, između ostalog 440 izvođača sudjelovalo u 35 glazbenih točaka.

 

Autor Marko Brčić

Related Post