55. Brodsko kolo završava smotrom „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“

364 0

SLAVONSKI BROD – 55. Brodsko kolo, jedna od najstarijih smotri folklora u Hrvatskoj završiti će u subotu 5. rujna u Donjim Andrijevcima sa početkom u 19,30 sati. Naime, zajedno sa vrijednim članovima KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca, Folklorni ansambl Broda, glavni organizator svih programa Brodskog kola, u vrlo uspješnoj suradnji organizira održavanje 22. Državne smotre svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“.
Program je to u kojemu će i ove godine sudjelovati dvadesetak svirača na tamburi samici iz svih krajeva Hrvatske gdje se svira tambura samica. Pored pojedinačnih svirača na tamburi samici, bit će prikazana uloga samice uz druge tamburaške instrumente, uz pjevačku skupini i cijelo Kulturno umjetničko društvo.
Organizatori pozivaju sve one koji vole i prate programe Brodskog kola, kao i one koji vole i uživaju u tradicijskim folklornim programima da budu, po prvi puta u ovom terminu i na novosagrađenoj vanjskoj sceni u Donjim Andrijevcima, te da, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera , svi uživamo u ovom jedinstvenom programu koji počinje 19,30 sati.
Ujedno vam napominjemo da će biti snimanje predstavnika Smotre foklora Brodsko kolo za sudjelovanje na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima. Snimanje će se održati na brodskom korzu u četvrtak 3. rujna u 13,30 sati, a ove godine će Brodsko kolo predstavljati KUD „Luka Ilić-Oriovčanin“ Oriovac i KUD „Sloga“ Sikirevci.

Related Post