Manifestacija: “Djeca u Europi mogu skupa”

616 0

NOVA GRADIŠKA  -U subotu 12. svibnja 2018., na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški održati će se  brojni kulturno-zabavni sadržaji povodom Europskog tjedna.

 

Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška, Udruga slijepih Nova Gradiška, Biciklistički klub “Psunj” Nova Gradiška i Udruga Volontera Nova Gradiška organiziraju manifestaciju “Djeca u Europi mogu skupa”.

 

Program počinje u 10.30 sati svečanim otvorenjem na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški. Nakon toga počinje povorka folklornih skupina, a u 11.00h Smotra dječjeg folklora, na kojoj nastupaju dječja folklorna društva iz Rajića, Požege, Vrpolja, Drežnika, Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

 

U 10.30 počinje i Biciklijada kroz Novu Gradišku, a Udruga slijepih i Udruga volontera pripremaju štandove s radovima, te kreativne radionice.

 

U slučaju lošeg vremena, manifestacija će se održati u Domu kulture Nova Gradiška s početkom u 11.00h.

 

Cilj ove 2. manifestacije “Djeca u Europi mogu skupa” je okupljanje i druženje djece različitih interesa, od ljubavi prema sportu, kulturi i umjetnosti. Manifestacija se održava i povodom Europskog tjedna, a njezinu važnost prepoznali su i brojni sponzori: Cetina voda, Koestlin, Mreža mladih Hrvatske, Pekara Capan, Pekara Anton, Pekara Nikopek, Pekara Europa.

Važno je napomenuti da je manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. jer u njoj sudjeluju isključivo djeca, a očekuje se oko 300 sudionika.  (Vesna Vlaović)

 

Related Post