Đakovčanke bolje od Slavonke

925 0

27. travanj 2012. – Rukometašice Slavonke su u zaostaloj utakmici

19. kola natjecanja u 3. Hrvatskoj rukometnoj ligi, Istok, ugostile prvaka lige, Pan iz Đakova. Razog odgode je prošlotjedno svjetsko rukometno prvenstvo srednjih škola gdje su Đakovčanke predstavljale Hrvatsku, a uglavnom su igračice gimnazijalke, pa istovremeno nisu mogle igrati i za klupski sastav. Slavonka im je čestitala na početku utakmice osvajanje 10. mjesta na svijetu.

 

Gošće su povele s 2:0 i održavale prednost sve do na 3:3, a tada nastupa period izjednačene igre, gol za gol, do rezultata 6:6. U 18. minuti Slavonka preko Safundžić prelazi u prvo vodstvo (7:6), što je, nažalost, bilo i jedino u ovoj utakmici. Do kraja poluvremena Slavonka ima borbenu, rastrčanu i tehnički i golgeterski raspoloženu Ljiljanu Zdunić, koja uz pomoć Čuline i Safundžić i u obrani Remenar uspješno odolijevaju gošćama, ali Đakovo ipak na odmor odlazi s 12:10.

 

Nastavak donosi tri izjednačenja rezultata (12:12, 14:14 i 16:16) do 44 minute, a preostalih 16 minuta igre bilo je 9:4 za Đakovčanke, što je značilo pobjedu i konačnih 25:20 za gošće, koje su time izborile tri kola prije kraja naslov prvakinja i status drugoligašica.

 

Tajnik Slavonke Miroslav Samardžija je komentirajući utakmicu, između ostalog kazao: „ Kod Slavonke vratarka Sokić je izvrsno branila do 15 minuta prije kraja kada je bila kao na streljani od suparničkih igračica koje su iz kontri i polukontri realizirale prilike. Slavonka je promovirala na ovoj utakmici dvije debitantice, Cirjak i Dautović, koje su razumljivo malo igrale, ali su osjetile atmosferu trećeligaške seniorske utakmice. Posebno se to odnosi na Ana-Mariju Dautović koja je tek navršila 14 godina.“

 

Najbolji strijelac na utakmici bila je Ljiljana Zdunić, (na slici)  ternerica i predsjednica kluba koja je postigla 8 golova, 6 iz igre i 2 iz sedmeraca, zatim Jasna Čulina 6, 2 iz igre i 4 iz sedmeraca, te Maja Milinović i Željka Safundžić 2, Deana Remenar i Ivana Đaković po 1 gol. Još su igrale: Ana-Marija Dautović, Jacuqueline Cirjak, Barbara Sokić, i Danijela Španović.

Related Post