Antonija Kraljić Tonka sutra s majkom odlazi u Njemačku po zdravlje

524 0

Autor Franjo Samardžić

Antonija se od srca zahvaljuje svima koji su donirali novac i omogućili joj odlazak u Njemačku na liječenje

NOVA GRADIŠKA, 19. siječanj 2019. – Mlada i teško oboljela Novogradiščanka Antonija Kraljić Tonka (22) sutra zajedno s majkom Milicom ide u Njemačku.

U gradu Tubingenu dočekat će ih njen dobrotvor, Brođanin koji je za Antoniju organizirao detaljne pretrage glave i stanje tumora nakon kojih će se utvrditi daljnji tijek liječenja. Vedra i optimistična Antonije nada se najboljemu, a to je kako kaže „rješavanja podstanara koje nosi u glavi“. Antonija očekuje dobre vijesti nakon pregleda koje će joj dati šansu za uspješan nastavak liječenja i priliku za normalan život.

Antonija je u posljednje vrijeme bila u fokusu dobrotvora, ne samo Novogradiščana, već i ljudi iz cijele Hrvatske, pa i iz svijeta. Organizirane su humanitarne manifestacije, a i na druge načine prikupljan je novac potreban za liječenje u Njemačkoj. Brojni pojedinci i udruge su se odazvali pozivu pa prikupljen potreban novac potreban za put u njemačku i plaćanje pregleda. Da bi prikupila novac Antonija je s članovima obitelji i prijateljima izrađivala prigodne snjegoviće koje je prodavala uoči prošlih blagdana.

Antonija se od srca svima zahvaljuje. Ona i njena obitelj posebno su zahvalni Brođaninu koji živi u Njemačkoj i koji želi ostati anoniman. Saznavši za Antonijinu bolest došao je u Novu Gradišku i ponudio pomoć u organiziranju liječenju. Dogovorio joj je odlazak u svjetski poznatu Kliniku za neurokirurgiju Sveučilišta u Tübingenu, gdje će se napraviti dubinski CT pod vodstvom prof. dr. med. Martina Schuhmanna i odrediti daljnji tijek liječenja.

Related Post

Autor - 25/09/2018 0
Predgovor za izložbu Gorana Kujundžića „Pars pro toto“ Goran Kujundžić je autor koji kao motiv u svojemu radu koristi ornament…