Ususret 9. Međunarodnom turniru rukometnih veterana „In memoriam Ivo Petranović“

572 0

Autor: ngbuntovnici

Održat će se 25. i 26. siječnja u sportskoj dvorani ETŠ i ekonomske škole u čast i sjećanje na Ivu Petranovića, sportaša, sportskog djelatnika i sportskog novinara svjetskog glasa, velikog promotora rukometa i novogradiškoga sporta u cjelini. Provjereno odlični domaćini i organizatori su članovi Udruge rukometnih veterana grada Nova Gradiška, a suorganizatori Grad i Turistička zajednica.

Tim povodom razgovarali smo s Predragom Perom Paurevićem, predsjednikom Udruge novogradiških rukometnih veterana.

– Još jedna uspješna natjecateljska godina je iza rukometnih veterana Nove Gradiške i ponovo smo pred još jednim velikim turnirom u NG. Što nas očekuje na ovogodišnjem?

Iza novogradiških rukometnih veterana još je jedna odlična godina. Uz nekolicinu osvojenih turnira ekipa RVNG je na svim turnirima na kojima je sudjelovala bila u samoj završnici te s ponosom stojimo rame uz rame najboljim ekipama ovog dijela Europe. Pred nama je 9. po redu veteranski rukometni turnir „In memoriam Ivo Petranović“ koji će ove godine okupiti najveći broj ekipa do sada. U muškoj konkurenciji sastaje se 16 ekipa, a u ženskoj konkurenciji 10.

– I u proteklih godinu dana bilo je dosta uspjeha, ali i lijepih druženja, novih poznanstava iz kojih su se razvila i prijateljstva, ali i novih ekipa koje su se prijavile za naš turnir.

Ekipa RVNG na svim turnirima uvijek je rado viđen tim pa se tako mogu i očekivati nova poznanstva i česta druženja sa starim znancim i prijateljima. Samim tim stekli smo nekoliko novih prijava na naš turnir pa nije ni čudno da se broj ekipa neprestano povećava. Iako veći broj ekipa od ovogodišnjeg nije moguć, moramo nažalost navesti da smo ove godine odbili desetak ekipa zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i vremena odigravanja u dvorani. Možemo samo kratko navesti ekipe koje su nove ove godine: ŽVRK ZadarVeterani „Old School“ SuboticaŽVRK „Jedinstvo“ TuzlaVeterani DubicaŽVRK Subotica.

Ivo Petranović

– Ovogodisnji turnir s obzirom na prijavljene ekipe imat će zgusnutiji raspored nego što je bio do sada. Kako ste uspjeli s obzirom na vrijeme trajanja tunira sve izorganizirati, s kojim ljudima, sponzorima?                                                                                                                                      

S obzirom na veći broj ekipa odlučili smo cjelokupni protokol započeti u petak u ranim popodnevnim satima. Poučeni iskustvom prošlih godina u cijeloj organizaciji ne smije biti kašnjenja i odugovlačenja. Za cjelokupnu organizaciju zaduženi su svi naši članovi i članice ŽVK SLAVONKA i među njima je podijeljen posao. Za medijsko pokroviteljstvo zaduženi su NG-Buntovnici koji svojim “live streamingom” prate sve utakmice i fotografiraju cjelokupnu manifestaciju.

Što se tiče sponzora moramo istaknuti TRAVEL FREE SHOPHRVATSKE ŠUME,ODLAGALIŠTE d.o.o. i suorganizatore TZGNG i GRAD NOVA GRADISKA.

Posebno se zahvaljujemo gradonačelniku Vinku Grgiću za veliku podršku u svakom turniru i samom radu naše Udruge. Bez njega i ljudi iz Saveza športova te direktorice Turisticke zajedniceDinke Matijević ovaj turnir bi bio teško izvediv.

– Održavanje turnira poklapa se i ove godine sa Svjetskim prvenstvom, ovoga puta u rukometu. Jeste li mišljenja kako je i to još jedan plus u popularizaciji toga sporta koji ima vrlo dugu tradiciju u NG?

Svi znamo da je rukomet u našoj zemlji izrazito popularan. Kako prošle, tako i ove godin, naš turnir se poklapa sa nastupom Hrvatske reprezentacije. Svi smo svjedoci odlične igre naših reprezentativaca. I upravo je to najbolji način popularizacije rukometa. O samoj činjenici koliko mi volimo rukomet, Hrvatsku i navijanje govori i to da smo upravo mi bili sudionici i vođe navijanja u Munchenu gdje su naši igrali protiv reprezentacije Španjolske.

..

Zahvaljujući pokojnom profesoru Ivi Petranoviću i jos nekim zaljubljenicima u rukomet od kojih su neki s nama u udruzi, rukomet je jedan od glavnih sportova u NG. Naš stalni angažman i briga oko popularizacije rukometa u našemu gradu dovela je do toga da smo i mi jedan mali kotačić u procesu popularizacije istog i odgoju mladih rukometaša, nadamo se i budućih reprezentativaca.

– Iako ste Veterani znam da ste dobrim dijelom uključeni u rad i ostalih rukometnih kategorija u NG. Kolika je zainteresiranost za taj sport u NG i je li potrebno više učiniti za taj sport u našem gradu?

Naravno da smo uključeni u rad Kluba na svim instancama te smo i ponosni na to, ali smatramo da svatko od nas može i treba dati više pa se samim tim i zalažemo za promicanje rukometa u našoj sredini.

– I za kraj poziv Novogradiščanima i svim ljubiteljima rukometa, ali i onima koji će to tek postati da vam se pridruže na tribinama 25. i 26. siječnja!

Za kraj možemo dodati da su svi dobro došli u dvoranu ETŠ za vrijeme trajanja turnira. Nadamo se da će svi koji dođu uživati u lijepim potezima rukometnih veterana iz cijele regije te možda upoznati i prepoznati pokoju zvijezdu svoga vremena u ovom sportu. Dođite 25. siječnja od 14 sati i 26. siječnja od 9 sati i podržite naše rukometaše…

– Hvala lijepo na razgovoru, bit ćemo uz vas!

Related Post

DONJI ANDRIJEVCI

Autor - 26/08/2013 0
11. DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU I 2. DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU KONJIMA održat će se u subotu 31. kolovoza 2013.…