POLICAJCI SPRIJEČILI SUKOB NAVIJAČA I TEŽE OZLJEĐIVANJE OSOBA

585 0

Foto SBplus

Brodski plavci su žurno i pravovremeno intervenirali te spriječili daljnju tučnjavu i eskalaciju nereda, oštećenja imovine i teža ozljeđivanja osoba

 SLAVONSKI BROD, 19.  siječanj 2919. –  U Ulici M. Mesića, jučer (18. siječnja), u 18.30 sati, došlo je do masovne tučnjave pripadnika dvije navijačke skupine, koju su spriječili brodski policajci.

Naime, policijski službenici su već bili na mjestu okupljanja navijača, u Mesićevoj ulici, u cilju osiguranja i sprječavanja eventualnih navijačkih nereda, a povodom odigravanja Prvenstvene malonogometne utakmice između MNK Brod 035 i MNK Futsal Dinamo u Slavonskom Brodu.

U prostorijama udruge, u Mesićevoj ulici, bilo je oko 70-tak osoba, te ispred zgrade još oko 30-tak navijača jedne skupine, kada im je oko 18.45 sati, iz iste ulice, dotrčalo, oko 30-tak osoba, druge navijačke skupine, bez navijačkih obilježja, a koji su trčeći zapalili bengalke i izvlačili drvene palice, nasrnuli na skupinu ispred prostorije udruge, te je nastala masovna tučnjava.

Policajci spriječili daljnju eskalaciju nereda

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su bili u blizini, odmah su reagirali, dotrčali, te spriječili daljnju tučnjavu i eskalaciju nereda, oštećenja imovine i teža ozljeđivanja osoba. U ovom događaju nije bilo težeg ozljeđivanja osoba (osim jedne lakše ozlijeđene osobe), obzirom na pravovremenu policijsku intervenciju, nakon koje su se pripadnici navijačkih skupina razbježali. Pritom su oštećena stakla na prostorijama zgrade, te dva osobna vozila parkirana u blizini.

Osiguranje utakmice prošlo u najboljem redu

Nadalje, policijski službenici su nastavili sa osiguranjem javnog reda i mira na području Slavonskog Broda, u cilju sprječavanja daljnjih eventualnih sukoba, oštećenja imovine, te su sudjelovali u osiguravanju malonogometne utakmice.

Policajci nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja remećenja javnog reda i mira i utvrđivanja važnih činjenica i okolnosti događaja.

Kako piše SBplus u sinoćnjoj je tučnjavi u središtu Slavonskog Broda sudjelovalo čak stotinu i trideset navijača – iz Slavonskog Broda, ali i ostatka Slavonije. U redove ‘Plavih’, navodno, uvukli su se Torcidaši s bengalkama i bejzbol palicama te tako započeli masovnu tučnjavu u kojoj su bili trostruko nadjačani jer nisu znali kako se u unutrašnjosti kluba nalazi oko 70 dinamovaca.

 

Related Post

Autor - 19/03/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 19. ožujka 2019. –  Pučko otvoreno učilište  M.A. Relković  s veseljem vas  poziva na otvorenje izložbe Mapiranje nutrine…

Krali gređanima i Vrbovljanima

Autor - 10/06/2010 0
OKUČANI, 8. lipanj 2010. – Operativnim radom policija je utvrdila da postoji sumnja da su 26-godišnjak iz Gornjih Bogićevaca i 25-godišnjak iz…