Antunovo s „Golubicama“

1748 0

BATRINA – U subotu, 21. siječnja, u Batrini je održano tradicionalno, treće po redu „Antunovo s „Golubicama“. Naime, Ženska pjevačka skupina „Golubice“ djeluje pri batrinskoj  Udruzi „Sveti Antun“, pa zajedno organiziraju  zimsku antunovsku manifestaciju.

Program je u batrinskom domu počeo zajedničkim nastupom crkveog zbora župe Blažene Djevice Marije Nova Kapela, pod ravnanjem č.s. Samuele Markanović  i „Golubica“. Pjevali su pjesme svetom Antunu, zaštitniku Batrine.

U ime organizatora sve je pozdravila članica „Golubica“, Dragica Sušac. Uslijedio je lijep i raznovrstan program KUD-a „Dragalić“, koji se predstavio pjesmom „Slavonijo, najljepša zemlja si ti“, zatim autorskom –   „Dragaliću, lijepo ti je ime“ te pjesmom „Neven vene“. Koreograf društva je Zvonko Šantić.Nastupila je zatim Muška pjevačka skupina KUD-a „Matija Antun Relković“ Davor, čiji je voditelj Zvonko Dević. Izveli su pjesme „Padaj, kišo, nemoj na konjara“, „Slavonijom polegla je magla“ i „U Davoru, pokraj crkve svetog Jurja“. Domaće društvo, „Šokadija“ iz Batrine, na čijem je čelu Tomislav Duić, a voditeljica Branka Peh, otpjevalo je pjesme „Kolendari“ i „Nije jorgan perina“.Nekoliko pjesama otpjevale su zatim „Golubice“, a svoj nastup zaključile su lokalnim Bećarcima, uz TS „Stare kandžije“.

KUD „Vrbje“, čiji je voditelj Zvonko Šantić,  predstavila je Mješovita pjevačka skupina pjesmama „Savo vodo“, „U mliku mati me umiva“ i „Dođi, drugo, na divane“.Batrinske “Golubice“ na njihovim nastupima često je uz gitaru pratio Boris Tomac. Na „Antunovu s „Golubicama“ Boris je sa svojim bratom Zoranom i uz pratnju gitara pjevao zabavne skladbe „Stari Pjer“ Ivice Percla i „Pismo“ Drugog načina.Program su zaključili članovi KUD-a „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša. Preddstavila se Ženska pjevačka grupa uz tamburaški sastav, uz vokalnu solisticu Valentinu Džinić i dirigenta Antuna Baću.

Na scenu su zatim izašli svi izvođači programa i zajedno otpjevali nekoliko pjesama, a onda je druženje nastavljeno uz  TS„Stare kandžije“.

Autor Višnja Mikić

Related Post

VINKOVO U STARCIMA

Autor - 22/01/2013 0
STARCI, 22. siječanj 2013. – Danas je nakon kiše sunce obasjalo obronke Petrove gore i Starce. Iako u selu imaju…