SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Jednoglasno usvojene odluke o potporama gospodarstvenicima čije je poslovanje ugrozio COVID – 19 (VIDEO)

877 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 28. travnja 2020. – Današnja sjednica Gradskog vijeća održana pod predsjedanjem Ljepša Rakas Vujčić, dr. med. održana je uz mjere predostrožnosti i zaštite od širenja pandemije koronavirusa.
Vijećnici su jednoglasno i bez većih rasprava prihvatili predložene odluke kojima će se pomoći novogradiškim gospodarstvenicima u prevladavanju teškoća u poslovanju koje je uzrokovala pojava i širenje COVID -19..
Plaćanja komunalne oslobođeni su poslodavci čije je poslovanje zabranjeno mjerama nadležnog tijela za razdoblje od 19. ožujka do ponovnog omogućavanja poslovanja, oslobođeni su plaćanja poreza na korištenje javnih površina, poreza na potrošnju, i spomeničke rente., a zakup gradskog poslovnog prostora do konca godine plaćati će jednu kunu. Usvojena je odluke o visini paušalnog poreza po krevetu u smještajnim jedinicama na području grada Nova Gradiška i odluka o smanjenju cijene i oslobađanja roditelja/skrbnika od plaćanja usluga Dječjeg vrtića Nova Gradiška.
I današnja sjednica počela je aktualnim satom. Pitanja su postavljali samo vijećnici SDP-a što je Ljiljana Lukačević (HDZ) ocijenila kao samopromidžbu dodajući da su se vijećnici HDZ-a držali uputa o što kraćem zadržavanju, a vijećnička pitanja će, kako je kazala, postavljati na slijedećoj sjednici.
Odgovorio joj je gradonačelnik Vinko Grgić kazavši kako se ne radi o samohvali već o trenutnoj problematici koja potvrđuje da se, unatoč nastaloj situaciji, nije stalo s aktivnostima, realizacijom za grad značajnih projekata, te da je o njima trebalo izvijestiti javnost.

Vijećnici su raspravljali i o prijedlozima odluka o izradi VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Nova Gradiška, izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Nova Gradiška i izradi i dopuni Urbanističkog plana uređenja Panonski zeleni industrijski park Nova Gradiška.

Related Post

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 31/12/2011 0
Posljednjih dana 1991. godine za branitelje na crti bojišnice i Novogradiščane, koji su pretežito u skloništima, nije bilo vremena za…