APEL HSS-a: Omogućite kretanje radi obavljanja gospodarskih djelatnosti

884 0

Brodsko-posavska županija je jedinstvena – sve općinske granice moraju ostati čuvane i nadzirane jer su građani koji žele raditi neodgovorni
Rast gospodarstva, povećanje BDP-a, smanjenje vanjskog duga, presjedanje EU su do prije tri tjedna bile teme na kojima su vladajući gradili kampanju za jesenske parlamentarne izbore. Rezultat vladajućih je bio linearan, a zatim je krenuo padati i onda se dogodila ugroza u kojoj Hrvati pokazuju zajedništvo. Nacionalna javna televizija, za koju svi građani plaćaju pretplatu, postala je sredstvo za ostvarenje dugo prizivanog nacionalnog zajedništva. Na nacionalnoj javnoj televiziji moguće je u vijestima čuti samo filtrirane informacije koje daju načelnici i gradonačelnici iz redova HDZ-a i svi imaju jednako mišljenje iste stavove, osim osječkog župana i zamjenika kojima je zbog lokalne ugroze, lokalnog političara iz Višnjevca dopušteno izjaviti da tržnice trebaju raditi, da je potrebno prostorno povezati neke općine ( valjda smo one u kojima su načelnici –zna se) radi obavljanja gospodarskih aktivnosti, zato su nagrađeni, prvi će dobiti 5G, a eventualno moguće prosvjede građana nadzirati će dronovi. Rejting vladajućih krenuo je uzlazno.
Zajedništvo u Brodsko-posavskoj županiji dignuto je na višu razinu. Odlučeno je nema povezivanja temeljem sporazuma jer ih mogu zaključiti samo jedinice lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike, a takvih u BPŽ nema. Brodsko-posavska županija je jedinstvena – sve općinske granice moraju ostati čuvane nadzirane jer su građani koji žele raditi neodgovorni.
Nameće se zaključak da u gospodarski razvijenoj Brodsko-posavskoj županiji teče med i mlijeko, a Županija će iz proračunskih rezervi koje je stvorila gospodareći marom dobrog gospodara pokriti će sve nastale štete brodsko-posavskim gospodarstvenicima. U takvoj situaciji bilo bi suludo dati mogućnost odlučivanja o izdavanju propusnica nekomu tko nije iz HDZ-a.
Nameće se pitanje zašto su ta „gospodarski nazadna „ područja kao Samobor, Istra ili Varaždinska županija liberalizirale kretanje radi očuvanja kakvih takvih u korona krizi prihvatljivih gospodarskih aktivnosti.
Nama Slavoncima priča bi bila prihvatljiva samo da nije sarkazam i da je istina.
Istina 1.: Nemamo industrijske proizvodnje, poljoprivredu smo davno eutanazirali što je vidljivo iz Županijskog proračuna za 2020. koji za te sektore predviđa manje sredstava nego za pomoć udrugama. U takvim okolnostima Krizni stožer BPŽ može pozvati svoje načelnike na dnevni red, može od njih tražiti povlačenje potpisanih izjava jer oni znaju da gospodarstva nema i da gospodarstvo neće trpjeti, a oni takvim postupanjem osiguravaju svoje mjesto na listama za Hrvatski sabor, tako su činili i svi njihovi prethodnici. Zaboravili su da BPŽ postoji nakon što su prošli naplatne kućice prema Zagrebu.
Istina 2.: U Brosko-posavskoj županiji , osim na privatnim portalima, umrla je demokracija – do etera dopire glas samo ¼ građana i stvara privid zajedništva.
Predsjednik HSS-a je u jednom intervjuu podsjetio i rekao : „Uvijek je išla kuga pa glad pa rat, a korona je moderna kuga!“
Jedno je sigurno, iza korone, zbog gospodarskog eutanaziranja dolazi glad………..
U Brodsko-posavskoj županiji ćemo zajedno ostati bez posla, plaće i biti gladni osim ako nas opet iz ponora ne izvuku oni kojima provjeravaju propusnice kod svakog prelaska s jedne na drugu poljoprivrednu tablu za vrijeme sjetve.
Slavonski seljaci, poljoprivrednici, zemljoradnici trebaju slobodu kretanja do svojih njiva, između svojih njiva, do poljoprivrednih ljekarni ili trgovina rezervnim dijelovima. U procesu poljoprivredne proizvodnje se proizvodi hrana.

Apeliramo:
– donositeljima odluka : načelnike , gradonačelnike i županijske čelnike omogućite slobodu kretanja onima koji proizvode.
– građanima : ostanite kod kuće

Related Post

Obilježen dan policije

Autor - 28/09/2011 0
SLAVONSKI BROD 27. rujan 2011. – Jučer je Policijska uprava brodsko-posavska svečano proslavila i obilježila Dan policije. Tijekom mjeseca rujna…