KNJIGA VIŠNJE MIKIĆ: 20 godina KUD-a Drežnik

569 0

DREŽNIK, 14. travnja 2020. – Kulturno-umjetničko društvo „Drežnik” iz Drežnika, naselja u općini Rešetari, ove godine obilježava 20. obljetnicu aktivnog djelovanja. Na žalost, zbog poznate situacije, proslava je odgođena, a ovih dana svjetlo dana ugledala je knjiga o KUD-u i selu Drežnik. Autorica je Višnja Mikić. Tu su podatci o prošlosti sela, o poginulim hrvatskim braniteljima, o običajima sačuvanima u selu do danas, o zaštićenim „šetanim kolima”, o nastupima KUD-a, ali i o osobama koje su rođene u Drežniku ili su im obitelji tu živjele.
Tako su u knjizi svoje mjesto našle i osobe posvećenog života iz Drežnika: redovnice i svećenici, potom kipar, Antun Petrović, ali i poznati nogometaš, Goran Vlaović. Posebno su opisani rijetki običaji, ovdje sačuvani: „Tri Kralja”, „Vinci”, „Kolo na Svisvete” i sl.
Iako su i iz ovog sela otišli mladi, još uvijek ih je dovoljno za sve aktivnosti, pa i za čuvanje tradicije i baštine svog mjesta i zavičaja. Uz brojne nastupe tijekom godine, redovito nastupaju uz veće crkvene blagdane u selu i središtu župe, u Zapolju.
Predsjednik KUD-a, Branko Vukšić, ističe izvrsnu suradnju s općinom Rešetari i Brodsko-posavskom županijom, uz čiju pomoć žele, kad to bude moguće, upriličiti i svečanost obljetnice društva.

Related Post

ŽUPAN ORGANIZIRAO PRIJEM

Autor - 22/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 22. srpanj 2014. – Plesačice i plesači Športskog plesnog kluba Astra, osnovanog početkom 2014. , posjetili su danas…