Asfaltirana ulica Ivana Domca, slijedi modernizacija ulica Baruna Trenka i Mala

1060 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. svibnja 2020. – Požeška tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. asfaltira je kolnik u ulici Ivana Domca u dužini od 750 metara, a privode se kraju radovi na izgradnji pješačke staze u istoj dužini i odvodnji površinskih voda. Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna kuna koje je Grad Nova Gradiška osigurao u proračunu za ovu godinu.
Grad je prošle godine kupio kuću u Ulici baruna Trenka pa je primjerno riješen ulazu u Domčevu ulicu iz Ulice baruna Trenka.
Stanovnici te ulice itekako su zadovoljni jer više neće morati gaziti blato i udisati prašinu. Zadovoljni su i u Mjesnom odboru Jug, kao i gradski vijećnik Igor Babić koji je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pitao gradonačelnika Vinka Grgića što je s nastavkom radova u Ulici baruna Trenka.
Gradonačelnik je kazao da je za Ulicu Ivana Domca moguć povrat dijela novca za što se kod ministarstva regionalnog razvoja i graditeljstva zalaže saborski zastupnik Veljko Kajtazi, te najavio nastavak radova na modernizaciji ulica u Maloj i Ulici baruna Trenka.
-U Trenkovoj ulici i Maloj radovi su privremeno stali zato što je vrijednost radova u Trenkovoj ulici oko 10 milijuna kuna. To je novac koji nemamo u ovom trenutku. Rekli smo da ćemo postupno u etapama svake godine po milijun-dva ulagati u te ulice i očekivali druge izvore financiranja. U Ministarstvu regionalnog razvoj nam je kroz Fond reintegracije malih gradova prošao taj projekt koji će biti sufinanciran sa 85 posto. Da smo sami ulagali u Trenkovu ulicu morali bi izdvojiti 20 milijuna kuna. Ovako ćemo kada dobijemo ugovore moramo osigurati tek 15 posto, što je oko 3 milijuna kuna.
Ja bih htio da to bude već danas, ali to nije do nas već do Ministarstva regionalnog razvoja. Državna tajnica je rekla projekt ide i da se čeka novi EU proračun. Mala i Trenkova su prve dvije investicije koje će ići pa će konačno svi Malčani i stanovnicu Trenkove ulice biti zadovoljni – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 21/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Zahvaljujući Ogranku matice hrvatske Nova Gradiška Novogradiščani i njihovi gosti imali su priliku biti sudionici još jednog…