Auvergnanski senatori – NAJAVA

1561 0

UMJETNIČKA AKADEMIJA OSIJEK

Auvergnanski senatori

Nova Gradiška, Dom kulture

Subota,15.01.2011. u 19,00 sati

 

Ljubitelji kazališne umjetnosti u Novoj Gradiški u subotu 15. siječnja imaju prigodu vidjeti predstavu „Auvergnanski senatori“, prvi put napisanu sredinom 19. stoljeća.

Na hrvatskim kazališnim daskama ova predstava izvođena je davnih 70.-tih po tekstu Vilima Korajca, jednog od utemeljitelja hrvatske humoristično-satirične proze.

Danas je ovo sasvim nova predstava, koja u podlozi ima slike Vilima Korajca, ali tekst je Nenada Stazića. U režiji Roberta Raponje izvodi je 12 glumaca ansambla Umjetničke akademije iz Osijeka.

Politički život kroz likove gradonačelnika i gradskih senatora (u prijevodu gradskih vijećnika), ne baš sasvim izmišljenog grada (a možda i našega ) opisan je naizmjeničnim slikama nekadašnjeg, ali i suvremenog života male gradske sredine, u posprdnoj afektaciji, kako to i priliči političkoj ironiji.

Korajac zasigurno nije imao niti u primisli što će se dogoditi njegovim likovima kad ih je stvarao. Oni su, eto, doživjeli svoju suvremenu transformaciju, ali i pokazali da su neke ljudske osobine i situacije trajne i da se ponavljaju kroz politički i javni život provincije i u današnje vrijeme.

Tema je vječna, a humor na vlastiti račun, kažu, najzdraviji je.

Dođite pogledati Auvergnanske senatore i dobro se zabavite!

Rezervacija ulaznica na telefon 331-011

  

Sponzor: Cvjećarnica „Mimoza“ N.Gradiška

Medijski pokrovitelj: Novagra.hr

  

UMJETNIČKA AKADEMIJA OSIJEK

Auvergnanski senatori

  

Tekst: Nenad Stazić

Režija: Robert Raponja

Dramaturgija: Josip Cvenić

Glazba: Davor Bobić

Scenografija: Ria Trdin

Kostimografija: Zdenka Lacina

Scenski pokret: Vuk Ognjenović

Pomoćnik redatelja: Hrvoje Seršić

Pomoćnik skladatelja: Kristijan Funarić

Izrada scenografije: Željko Jurić, Ivica Valiček  

Igraju: Majkl Mikolić, Maja Lučić, Hrvoje Seršić Ivan Čačić, Edi Čelić, Jakov Gavran Peđa Gvozdić, Siniša Novković, Ana-Marija Percaić Jasmina Pralija, Giulio Settimo, Katica Šubarić

Nova Gradiška, Dom kulture, subota,15.01.2011. u 19,00 sati  

Related Post