BACANJEM RUČNE BOMBE SLAVIO NOVU GODINU

530 0

Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 79-godišnjak iz Starog Topolja policija je pronašla još četiri ručne bombe

 

SLAVONSKI BROD, 4. siječanj 2015. – U novogodišnjoj noći, 1. siječnja, oko 10 minuta iza ponoći u Starom Topolju došlo je do ozljeđivanja jedne osobe uslijed eksplozije ručne bombe. Oko 6 sati toga jutra 79-godišnji muškarac iz Starog Topolja zatražio je liječničku pomoć te je po djelatnicima Hitne medicinske pomoći Slavonski Brod dovezen na Odjel kirurgije, Opće bolnice u Slavonskom Brodu gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a ozljede su mu okvalificirane kao teške tjelesne ozlijede. Policija je na mjestu nesreće obavila očevid i provela kriminalističko istraživanje na osnovu kojeg je 79-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer je poslije ponoći izašao na dvorište svoje obiteljske kuće i aktivirao ručnu bombu M52, kojom prilikom je ozlijeđen od krhotine tijela ručne bombe.

Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 79-godišnjak policija je pronašla još četiri ručne bombe, koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Policija će protiv 79-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Related Post

PODVRŠKO

Autor - 31/12/2013 0
PODRVRŠKO, 31. prosinca 2013. – Policija je jutros oko 6 sati zaprimila dojavu da je na području općine Cernik u…