BATRINA – Aktivna udruga sv Antuna

774 0

Nakon što su na početku Došašća uredili središte Batrine, članovi udruge

„Sveti Antun“ napravili su adventski vijenac, na kojem su svake subote uvečer, uz svetu misu, palili svijeću, a onda su uredili i jaslice ispred crkve sv Antuna Padovanskog.

 

U subotu, 21. prosinca, nakon paljenja četvrte adventske svijeće i svete mise, organizirali su humanitarni koncert, za obitelj Benić u potrebi, koja živi na području novokapelačke općine i župe.

 

Na početku programa sve je pozdravio predsjednik udruge „Sveti Antun“, Dražen Grozdanović, a onda su dvoranu ispunile adventske i Božićne pjesme izvođača. Među njima su bile batrinske „Golubice“, koje djeluju u okviru udruge „Sveti Antun“, zatim članovi KUD-a „Radinje“ iz Siča, potom KUD „Šokadija“ Batrina, Vokalni ansambl „“Lira“ iz Starog Petrovog Sela i KUD „Graničar „Lužani. Uz već poznate adventske i Božićne pjesme, veliki pljesak dobile su „Golubice“, za “Prvu Božićnu pjesmu“. Ove stihove Stjepana Radića, iz 1919.g. uglazbila je prof Renata Grgić, koja uvježbava „Golubice“. Pjesma je tako otpjevana prvi puta. Vokalni ansambl „Lira“, među ostalim je otpjevao „Šokačku Božićnu pismu“, koja je također nagrađena velikim pljeskom, a KUD „Graničar“ iz Lužana, uz poznate Božićne pjesme, predstavio se i „Neviskom koledom“ s otoka Pašmana. VA „Lira“ na prodaju je ponudio svoj nosač zvuka s Božićnim pjesmama, a prihod od prodaje također su namijenili obitelji Benić.

 

Koncert su, uz mještane Batrine i susjednih mjesta, pratili načelnik novokapelačke općine, Ivan Šmit, njegova zamjenica, Vesna Jergović te predsjednik Općinskog vijeća, Anto Žagrić. Bilo je lijepo, svečano i predblagdanski. Svi posjetitelji mogli su tako uživati u prekrasnom programu, a ujedno svoju kap dobrote uliti u potrebe obitelji Benić, za koju je i upriličen koncert.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post