BENZINSKE CRPKE NA METI LIOPOVA – NAKON NOVE GRADIŠKE OPLJAČKANA I BENZINSKA U BRODU

458 0

23. listopad 2012. – Sinoć, oko 21.40 sati, u Slavonskom Brodu,

u Vinogradskoj ulici, na benzinskoj postaji je počinjeno razbojništvo. U prostorije benzinske postaje ušle su dvije maskirane muške osobe i uz prijetnju oružjem od 30-godišnjeg zaposlenika oduzele više tisuća kuna. Jedan počinitelj je visine oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, odjeven u jaknu s kapuljačom crvene boje, a drugi visine oko 170 centimetara, mršavije tjelesne građe, odjeven u sivu jaknu i plave traperice. Policija traga za počiniteljima.

 

UHVATILI KRADLJIVCE KABLOVA NA ŽELJEZNIČKOJ PRUZI – Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su temeljem dojave djelatnika Hrvatskih željeznica o signaliziranom kvaru na željezničkoj pruzi, pregledali područje željezničke pruge između Donjih Andrijevaca i Starih Perkovaca, te potom uhvatili trojicu mladića na mjestu izvršenja kaznenog djela krađe. Utvrdili su da je riječ o dvojici 20-godišnjaka i 21-godišnjaku iz Đakova, koji su, oko 17 sati, sa željezničke pruge izrezali kablove za uzemljenje, ukupne dužine oko 30 metara, u namjeri otuđenja. Policija je od njih oduzela kablove, te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje.

 

POTUKLI SE DAVORCI – Jučer, oko 15.25 sati, na području općine Davor, javni red i mir su narušavala dvojica muškaraca u dobi od 57 i 65 godina. Oni su se zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije, posvađali i potukli, udarajući se međusobno štapom i metalnom bocom (sprej). Obojici je ukazana liječnička pomoć, a ozljede okvalificirane kao lakše. Policija protiv dvojice muškaraca podnosi optužne prijedloge Općinskom državnom odvjetništvu.

 

PRITVORILI PIJANOG VOZAČA DO OTREŽNJENJA – Oko 19.30 sati, sinoć, u Novoj Gradiški, u Zvonimirovoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa, utvrdili da 49-godišnjak upravlja osobnim automobilom Opel pod utjecajem alkohola, a kod sebe nije imao prometnu dozvolu, odnosno važnost prometne i vozačke dozvole je istekla. Alkotestom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,98 promila. Policija je alkoholiziranog vozača, dovela i zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja i protiv njega podnosi obvezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

SAŽETAK – Na području policijske uprave, jučer je evidentirano 14 kaznenih djela, od kojih je najveći broj (13) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa se dogodile tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Related Post