BERBA GROŽĐA „STARCI 2013.“

811 0

STARCI, 15. rujna 2013. – Dvadesetogodišnja Valentina Belančić iz Nove Gradiške prva je Vinka kraljica „Sveti Vinko“ izabrana na manifestaciji koju je u Starcima organizirala Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo.

U konkurenciji osam kandidatkinja bila je ukupno najbolja u berbi i gaženju grožđa, znanju iz vinogradarstva i vinarstva, te običaja vezanih za vinogradarstvo. Jedan od kriterija bilo je i ocjenjivanje ljepote kandidatkinja, koja nije presudila jer su sve kandidatkinje što se ljepote tiče, zaslužile biti Vinska kraljica.

Valentina Belančić završila je Elektroitehničku školu i buduća je studentica menadžmenta. Uz Vinsku kraljici, koju je lentom okitio Alojz Dubiel, najveći vinogradar na petrovoselskom gorju, natjecale su se Matea Žagar, Mia Marosavljević, Renata Roknić, Nikolina Rogić, Ivana Bradarić, Nikolina Prša i Nikolina Škramić. Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ sve je nagradila cvijećem i vinima Dubiel.

 

 

Related Post

OPĆINA STARO PETROVO SELO

Autor - 19/12/2013 0
STARO PETROVO SELO, 19. prosinca 2013. – Općinski načelnik Željko Kočijašević danas je po drugi puta ove godine uručio 1.500…